Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hledaný muž po 200m útěku před strážníky zakopl a skončil v cele

Dne 3. 10. 2011 vykonávala autohlídka strážníků MP ČB kontrolní činnost v okolí Palackého náměstí, kde si strážníci v Otakarově ulici povšimli podezřelé osoby jdoucí po chodníku směrem ke křižovatce s ulicí Riegrovou. Jelikož muž odpovídal popisu hledané osoby, po které strážníci již delší dobu pátrali, rozhodla se hlídka 31letého muže zastavit a zkontrolovat.

Jelikož muž u sebe neměl žádné doklady, rozhodl se nahlásit svou totožnost pouze ústně s tím, že strážníky falešnou identitou oklame. Ti však jím uvedeným údajům nevěřili, a rozhodli o mužově převozu na policejní služebnu. To, že muž skutečně nemluvil při sdělování své totožnosti pravdu, se ukázalo hned záhy, když byl hlídkou vyzván k nastoupení do služebního vozidla za účelem ověření, zdali jeho osoba neprochází pátráním.

V tu chvíli, jakoby do muže uhodilo a z nenadání se dal na útěk. Pochopil totiž, že jeho výmluvy a falešná totožnost nebudou mít u hlídky úspěch, a proto se rozhodl zkusit štěstí při útěku. Asi po 200m běhu však zakopl a skončil na zemi. Zde mu byla strážníky přiložena pouta a muž převezen tam, kam se mu tolik nechtělo – na služebnu policie, kde byl předán službu konajícím kolegům. 

Autor: Václav Sup, Městská policie ČB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledaný muž po 200m útěku před strážníky zakopl a skončil v cele  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.