Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hasiči stále hlídají místo lesního požáru na Šumavě, příčinou byla nedbalost nebo úmysl

Požár lesní paseky, který vznikl v úterý u Stožce v lokalitě Nové Údolí na Šumavě, hasiči již zlikvidovali. Mluvčí šumavského národního parku Jana Zwettlerová řekla ve středu agentuře Mediafax, že vzhledem k suchu, které v oblasti panuje, posílá správa do terénu protipožární hlídky.

Požár paseky, který se nebezpečně blížil lesu, hasiči lokalizovali v úterý kolem 17 hodiny. Poté oheň zcela zlikvidovali. Hasiči setrvají na místě alespoň do čtvrtečního odpoledne a místo požáru budou nepřetržitě sledovat. Na místě se střídají jednotky ze Stožce a Strážného.

Podle vyšetřovatele hasičů Václava Kouta je příčinou požáru úmysl nebo nedbalost, škodu odhadl na 80 tisíc korun. "Správa NP a CHKO Šumava v době zvýšeného požárního nebezpečí, kdy jsou vysoké denní teploty a sucho, posílá do terénu protipožární hlídky, které jej pravidelně kontrolují a monitorují. Abychom předešli dalším případným požárům, žádáme návštěvníky, aby dodržovali všechny zákazy o použití otevřeného ohně na území NP Šumava," uvedla Zwettlerová.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky Šumava, požár, Národní park Šumava, Stožec, Mediafax, Václav Kout, Strážný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči stále hlídají místo lesního požáru na Šumavě, příčinou byla nedbalost nebo úmysl  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.