Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči likvidují požár skladu sena Trhových Svinů

Celkem čtyři hasičské jednotky vyjížděli ve čtvrtek před polednem k požáru skladu sena v Těšínově na Českobudějovicku. Agenturu o tom informovala krajská mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Na místě zasahují profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny a jednotky SDH obcí Trhové Sviny, Petříkov a Nové Hrady s celkem pěti cisternami.

"Průzkum místa události ukázal, že jde o seník s plechovou střechou, ve kterém je uskladněno seno a sláma a zaparkované zemědělské stroje. Objekt je samostatně stojícím budovou o půdorysu cca 60 x 30 metrů, požár se nemůže rozšířit na další budovy," uvedla Vendula Matějů.

Uvnitř nebyla v době požáru žádná zvířata, hasiči nemají hlášené žádné zraněné. "V tuto chvíli hasiči objekt prolévají vodou, v nedalekém rybníku zřídili čerpací stanoviště. Jako posilovou jednotku si dále velitel zásahu vyžádal velkoobjemovou cisternu z centrální stanice České Budějovice. Předběžně byla také odhadnuta výše škody, která přesáhne jeden milion korun.

René Kekely

 

Štítky požár, seno, okres České Budějovice, Trhové Sviny, Nové Hrady, Petříkov, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidují požár skladu sena Trhových Svinů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.