Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj loni hospodařil bez dluhů. Špatně si nevedou ani obce

Jihočeský a Plzeňský kraj dokázaly v roce 2018 hospodařit bez dluhů. Jako jediné dva kraje v republice. Vyplynulo to ze zprávy o monitoringu hospodaření za rok 2018, kterou je Ministerstvo financí ČR povinno každoročně předložit vládě.

Stejně dobře, tedy bez dluhů, hospodařilo loni také 3 590 českých obcí z celkových 6 252. Na opačném konci žebříčku pak je 10 obcí, které překročily zákonem stanovené limity zadlužení ve všech monitorovacích ukazatelích a zařadily se tak do kategorie s vyšší mírou rizika hospodaření. Ani jedna z těchto obcí není z Jihočeského kraje.

Investice za více než tři a půl miliardy korun

Pozitivní výsledek hospodaření kraje je o to cennější, že se ho podařilo dosáhnout i přesto, že do oprav, novostaveb či rekonstrukcí kraj loni investoval více než tři a půl miliardy korun.

Tisková zpráva | Foto upload.wikimedia.org

Štítky Jihočeský kraj, ekonomika, hospodaření, Česká republika, finance, Ministerstvo financí České republiky, Plzeňský kraj

Jihočeský kraj loni hospodařil bez dluhů. Špatně si nevedou ani obce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.