Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějce plánují na příští rok výdaje 2,47 miliardy korun

České Budějovice plánují na příští rok příjmy 2,3 miliardy korun a výdaje ve výši 2,47 miliardy korun. Schodek rozpočtu pokryjí rezervy z minulých let. Návrh projednala na zasedání městská rada, schválit jej musí ještě zastupitelé. Největší kapitálovou investicí bude v příštím roce stavba multifunkčního centra, která měla původně začít letos.

Nejvyšší příjem městu zajistí opět výběr daní. „Podle rozpočtového určení je počítáno pro příští rok s částkou 1,563 miliardy korun, což představuje oproti rozpočtu pro letošek nárůst o přibližně deset procent," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Na kapitálové výdaje město uvolní 621 milionů korun. Na stavbu multifunkčního centra zůstalo z letošního roku nevyužitých přibližně 150 milionů korun. Další desítky milionů korun město chce investovat do projektu i v příštím roce. „Chtěli bychom asi v květnu stavbu zahájit," řekl Holický.

Dodal, že na stavbě multifunkčního centra se musí domluvit i nově vznikající koalice ANO, hnutí Občané pro Budějovice, Společně pro Budějovice a Čisté Budějovice se STAN. Všechny subjekty nemají na projekt stejný pohled. „Názory nebyly úplně jednotné, ale vzhledem k tomu, v jakém stavu je příprava stavby, panuje shoda, že by se mělo začít podle stávajícího projektu,“ řekl náměstek primátora František Konečný (ANO).

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky České Budějovice, náměstí, rozpočet, projekt, ANO 2011, Občané pro Budějovice, Starostové a nezávislí, František Konečný

Budějce plánují na příští rok výdaje 2,47 miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.