Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Partnerské fórum Jihočeského kraje cílí i na nové investory

Představit potenciálním zájemcům o investice region chce Fórum partnerských regionů Jihočeského kraje, které začalo ve středu 23. května v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Třídenní akce se účastní více než dvě stovky hostů z řady zemí Evropy a Asie. Mezi partnerské regiony Jihočeského kraje patří třeba oblasti v Číně, Rusku, Německu, Rakousku, Vietnamu či Ázerbájdžánu.

Podle náměstka jihočeské hejtmanky Josefa Knota fórum například otevře otázku Jihočeského letiště, které si účastníci ve čtvrtek prohlédnou. „Všichni víme, že letiště by mělo být zhruba za rok hotové, proto hledáme partnery, kteří by nám jej pomohli takzvaně rozlétat," řekl Knot.

Z jihu České republiky do světa by se mělo létat od jara 2020. Letiště by mělo mít do dubna 2019 nový terminál pro cestující, světelnou navigaci, radionavigaci a větší stání pro letadla. Jihočeský kraj ve spolupráci s městem České Budějovice do obnovy bývalého vojenského areálu investoval už stovky milionů korun.

„Ale prostorů pro případnou spolupráci s Jihočeským krajem je řada. Vidím velký potenciál například v oblastech jako lázeňství nebo strojírenství,“ uvedl poradce prezidenta Miloše Zemana pro zahraniční záležitosti Jan Kohout, který je hostem fóra.

Účastníci třídenního setkání se podívají na zmíněné letiště v Plané u Českých Budějovic, prohlédnou si Závišův kříž ve vyšebrodském kláštere, vesnici Holašovice nebo zámek Červená Lhota. „Akce tohoto typu vítám a velmi rád je podporuji. Spolupráce s partnerskými regiony je pro Českou republiku velmi důležitá,“ uvedl předseda Senátu Milan Štěch, který je rovněž hostem fóra.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky společnost, politika, byznys, letiště, jižní Čechy, Hluboká, Fórum partnerských reegionů, Jihočeský kraj, Rusko, Německo, Evropa, Čína, Asie, Rakousko, Vietnam, Ázerbájdžán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partnerské fórum Jihočeského kraje cílí i na nové investory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.