Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Firmy nemají zájem o výběrová řízení. Tendr na parkoviště na náplavce se bude vypisovat potřetí

Českobudějovický magistrát eviduje pokles zájmu firem o výběrová řízení. Jde většinou o stavební projekty. Pokud se už firmy o práci ucházejí, často překračují odhadovanou cenu zakázky. České Budějovice proto budou už potřetí vypisovat tendr na úpravu prostoru náplavky, kde má na zpevněné ploše vzniknout parkoviště pro desítky vozidel.

„Vypsalo se první výběrové řízení, kde byla předpokládaná cena daná projektantem, a přišla jedna nabídka s podstatně překročenou cenou. Takže řízení jsme zrušili. Vypsali jsme novou zakázku, zvýšili jsme doporučenou cenu a nikdo se nepřihlásil,“ řekl náměstek primátora František Konečný.

Město proto na projekt připravuje třetí tendr. Podle původních odhadů mělo být parkoviště v provozu od léta. Konečný dodal, že jde o zakázku na úrovni dvou milionů korun, která počítá s instalací svislých i vodorovných značek a průjezdné brány na parkoviště.

ČTĚTE TAKÉ: Parkování na náplavce se odsouvá. Město vypisuje nové výběrové řízení 

Podle vedení radnice o projekty v podobném finančním objemu v současnosti není zájem. „Souvisí to se situací na stavebním trhu, kdy firmy mají dostatek práce. Navíc se ceny ve stavebnictví během několika měsíců výrazně navýšily,“ uvedl další náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Dodal, že kvůli minimálnímu zájmu uchazečů město například neukončilo soutěž na modernizaci nádražní autobusové zastávky nebo na stavbu hřiště v objektu základní školy L. Kuby.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky parkoviště, náplavka, výběrová řízení, stavba, magistrát, výběrové řízení, projekt, České Budějovice, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Firmy nemají zájem o výběrová řízení. Tendr na parkoviště na náplavce se bude vypisovat potřetí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.