Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeští celníci loni přispěli do státního rozpočtu částkou 4,2 miliardy korun

Spotřební daně tvořily největší část loňského příspěvku jihočeských celníků do státního rozpočtu. Jen na dani z minerálních olejů vybrali celníci na jihu Čech bezmála tři miliardy korun. Celkem na clech a daních loni vyměřili a inkasovali přes 4,2 miliardy korun.

„Jen na dani z minerálních olejů vybrali celníci na jihu Čech bezmála tři miliardy korun. Na dani z lihu a lihovin pak inkasovali 316 milionů korun a na dani z piva 301 milionů korun,“ upřesnil informace mluvčí Celníhp úřadu pro Jihočeský kraj Emanuel Breicha. Podle něj významný byl i výběr takzvané energetické či ekologické daně, tedy daně ze zemního plynu, pevných paliv a elektřiny ve výši 435 milionů korun.

Po projednání více než čtrnácti tisíc jednotných správních dokladů v režimu dovoz, pak jihočeští celníci na clech za zboží, které je na území České republiky dováženo ze zemí mimo Evropskou unii, vyměřili částku přes 130 milionů korun. ​

„Loňský rok mohou pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj vyhodnotit jako velice úspěšný. Opravňují je k tomu dosažené výsledky. Čísla ukazují, že v uplynulém kalendářním roce dokázali efektivně vybírat cla, daně a ostatní poplatky," podotkl mluvčí Breicha.
 

Autoři | Foto celnisprava.cz

Štítky Celní úřad, daň, clo, rozpočet, Česko, Jihočeský kraj, Evropská unie, státní rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští celníci loni přispěli do státního rozpočtu částkou 4,2 miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.