Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mastercard podepsal s Jihočeským krajem Memorandum o Smart Cities

Společnost Mastercard podepsala s Jihočeským krajem Memorandum o spolupráci pro rozvojový koncept tzv. Smart Cities. Jedná se o vůbec první memorandum mezi Mastercard a krajským územním celkem v České republice. Memorandum slavnostně podepsali ředitel Mastercard pro ČR, Slovensko a Rakousko Miroslav Lukeš a první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Josef Knot.

Mastercard a Jihočeský kraj se tímto zavázali ke vzájemné spolupráci v přípravě, realizaci a implementaci chytrých projektů, které využívají možnosti technologií pro udržitelný rozvoj měst a obcí, zlepšení životního prostředí, snižování emisí nebo podporu nových technologií. Jihočeský kraj patří i díky své iniciativě Smart Region Jižní Čechy v oblasti konceptu chytrých měst a regionů k nejprogresivnějším.

Obě strany si tímto podpisem mimo jiné stvrzují svůj zájem a vůli ke vzájemné spolupráci a to zejména v oblastech městské a veřejné dopravy, jež je v kraji velmi aktuálním tématem.

Mastercard velmi rád pomáhá Jihočeskému kraji v rámci konceptu Smart Cities v zajištění příjemnějšího prostředí nejen pro stálé obyvatele, ale i pro lidi přijíždějící za prací, kulturou, sportem nebo nákupy. „Výrazně zjednodušit život ve městech lze poměrně snadno prostřednictvím stávajících technologií a digitalizací služeb. K prioritním cílům v Jihočeském kraji bude patřit elektronické odbavení cestujících a strategie rozvoje dopravy,“ uvedl ředitel Mastercard pro Českou a Slovenskou republiku a Rakousko Miroslav Lukeš.

„Uvedené memorandum jsme schválili již na posledním krajském zastupitelstvu. Pro nás je tato událost významná v tom, že chceme celkově zjednodušit placení ve veřejné hromadné dopravě a odbavování cestujících. Cílem je do budoucna omezit nutnost používat klasické papírové jízdenky a nahradit je platebními kartami. Ať už jde o Mastercard, VISA či jiné. Klasickými jízdenkami ale půjde samozřejmě platit i nadále,“ uvedl první náměstek hejtmanky Josef Knot s tím, že lidé by se této novinky mohli dočkat už během příštího roku.

Jednatel společnosti JIKORD Jiří Borovka pak dodal, že společnost Mastercard je celosvětovým hybatelem, co se odbavování cestujících platebními kartami týče. „Jeho systém ale není monopolní, ale je otevřený všem uživatelům všech platebních karet,“ potvrdil Knotova slova.

Mastercard patří ke globálním lídrům v oblasti technologických inovací a zavádění inovativních metod v oblasti Smart Cities. Společnost Mastercard letos již v rámci konceptu Smart Cities podepsala memoranda s městem Kolín, s Úřadem místopředsedy vlády Slovenské republiky pro investice a informatizaci a městem Prievidza.

Tisková zpráva

Štítky Knot, Lukeš, memorandum, Smart Cities, MasterCard, Jihočeský kraj, Česko, Slovensko, Josef Knot, Rakousko, technologie, platební karta, Visa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mastercard podepsal s Jihočeským krajem Memorandum o Smart Cities  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.