Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z propojení okruhů nejspíš bude ulice Generála Píky

Od října roku 2010 řidiči využívají takzvané propojení okruhů, tedy čtyřproudou silnici mezi kruháčem na Okružní a křižovatkou Nádražní s Jírovcovou ulicí, navazující na hlavní tah mezi krajským městem a Lišovem. V brzké době by mohla tato ulice dostat svůj vlastní název.

Rada města projednávala návrh název lokality, která bude podle primátora Juraje Thomy v budoucnu zastavěna dalšími objekty, na svém středečním setkání.

„Naposledy jsme pojmenovali Volejbalovou ulici na místě bývalé sodovkárny, kde vzniká nový komplex,“ připomněl Thoma.

Vedení jihočeské metropole se rozhodlo nepokračovat v používání tradičních názvů ulic typu Šeříková, Jasanová nebo Třešňová a počínaje propojením okruhů začne připomínat hrdiny odboje druhé světové války.

„Pokud zastupitelstvo na svém únorovém zasedání nebude proti, ulici pojmenujeme Generála Píky,“ sdělil Budějcké Drbně primátor.

Heliodor Píka (3. července 1897, Štítina - 21. června 1949, Plzeň) byl československý voják a legionář, popravený za komunistického režimu a plně rehabilitovaný v 70. letech minulého století.

Foto: www.c-budejovice.cz

Štítky propojení okruhů, Generála Píky, nová ulice, České Budějovice, Heliodor Píka, Juraj Thoma, Lišov, druhá světová válka, Višňová, Drbna.cz, Plzeň, Štítina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Burian

Nojo, to by museli radní, hlavně pak pán Thoma, mít nějaký vztah k regionu.

Pátek, 17. ledna 2014, 07:59Odpovědět

Badaxe Kocour

Heliodor Píka byl rozhodně hrdina a ulici po něm pojmenovanou si jistě zaslouží (mnohem více než třeba Marie Vydrová). Ale někdy by si měli radní vzpomenout i na naše rodáky, třeba stíhače jako byli plk. Jiří Maňák, nebo Jiří Marek. Pan Maňák navíc byl spolu se svými bratry a otcem i zakladatelé místního létání. Další by byl třeba Milan Malý, který loni u nás v Budějcích celou dobu po válce žil a loni zemřel. A podobných by jistě bylo mnohem více.

Čtvrtek, 16. ledna 2014, 17:43Odpovědět

Z propojení okruhů nejspíš bude ulice Generála Píky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.