Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlaky mezi Budějcemi a Prahou mají výluku

Cestující musí v těchto dnech počítat na železniční trati mezi Budějcemi a Prahou s komplikacemi v dopravě. V úseku České Budějovice - Ševětín je až do čtvrtka vždy od 8.30 do 14.30 hodin plánovaná výluka. A ode dneška do 23. dubna některé spoje jen projíždějí stanicí Veselí nad Lužnicí zastávka.

Omezení na trati mezi Českými Budějovicemi a Ševětínem jsou kvůli pracím na úpravě vegetace kolem železnice. Pro pasažéry, kteří cestují ve vlacích z Prahy do Českých Budějovic a chtějí pokračovat do Plzně, je zajištěna návaznost na tento přípoj.

„Funguje spoj náhradní autobusové dopravy v úseku Ševětín - Hluboká nad Vltavou, kde cestující přestoupí do vlaku směr Plzeň. Autobus náhradní dopravy bude označen Směr Plzeň,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusoivá.

Omezení v dopravě v zastávce Veselí nad Lužnicí způsobují práce na trakčním vedení. „Vybrané vlaky zastávku projedou a pro cestující bude zajištěna náhradní doprava autobusem do Horusic a z Horusic, kde bude umožněn přestup na vlak,“ řekla Pistoriusová.

Úpravy na trakčním vedení jsou spojeny s prací na výstavbě železničního koridoru mezi Českými Budějovicemi a Prahou. Z evropského hlediska zajišťuje IV. železniční koridor spojení severu Evropy s Rakouskem a jaderskými přístavy na jihu. Modernizace v Česku začala v roce 2005, skončí v roce 2016. Vlaky by po modernizované trati mohly jezdit rychlostí až 160 kilometrů v hodině.

Zdroj: ČTK

Štítky vlak, železnice, dráha, České Budějovice, Praha, Veselí nad Lužnicí, Ševětín, výluka, Plzeň, České dráhy, Horusice, Hluboká nad Vltavou, Evropa, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky mezi Budějcemi a Prahou mají výluku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.