Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V ulici opravili část silnice. Teď se na novém asfaltu parkuje

Ulice Na Zlaté stoce se po mnoha urgencích tamních obyvatel dočkala částečné opravy. „Ale když konečně položili nový asfalt, tak se na něm vesele parkuje a jezdit se musí po neopravené části silnice. To je docela Kocourkov, nemyslíte?“ napsal Budějcké Drbně čtenář, který si nepřál být jmenován.

Podle vedoucího odboru dopravy českobudějovického magistrátu Jaroslava Mráze se majitelé zaparkovaných aut dopouští přestupku. „Jedná se o obousměrnou komunikaci, kde musíte nechat při parkování volný jízdní pruh široký tři metry pro každý směr jízdy. Z fotky je zřejmé, že tam šest metrů nezůstává,“ reaguje Mráz na snímek, který mu Budějcká Drbna zaslala.

Jak dodal, komunikace jsou prioritně určeny k tomu, aby umožňovaly průjezd a průchod daným územím. Funkce parkování by měla být až jako další v pořadí. „Ulice ale nejsou nafukovací a hodně záleží na rozumném přístupu a ohleduplnosti. Ta bohužel často v této společnosti chybí,“ myslí si šéf odboru dopravy.

Opravu silnice v ulici Na Zlaté stoce měl na starosti odbor správy veřejných statků, případnou rozsáhlejší rekonstrukci by zajišťoval investiční odbor českobudějovického magistrátu.

„Při investiční akci se vždy řeší problémy komplexněji, včetně parkování. Je tedy snaha vytvářet legální parkovací místa. Kde to nejde, je většinou problém na straně prostorových limitů a platné legislativy. Kde to jde, tam se vždy parkovací místa snaží zapracovat,“ vysvětlil Jaroslav Mráz.

Štítky oprava silnice, Na Zlaté stoce, parkování, silnice, Zlatá stoka, Drbna.cz, Jaroslav Mráz, Kocourkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ulici opravili část silnice. Teď se na novém asfaltu parkuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.