Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Uzavírka Plavské ulice potrvá až do prosince

S úplnou uzavírkou Plavské ulice od začátku Nového Roudného ve směru z Budějc až po ulici Na Děkanských polích musí ode dneška až do prosince letošního roku počítat všichni řidiči mířící na jih od jihočeské metropole.

Uzavírka je nutná kvůli výstavbě a rekonstrukci infrastruktury pro Nové Roudné zahrnující realizaci oddílné splaškové a dešťové kanalizace, části vodovodu, stavební úpravy komunikace, chodníků včetně odvodnění a veřejného osvětlení.

Osobní doprava do 3,5 tuny, vozidla MHD a autobusy jsou odkláněny přes Vidovskou a Novohradskou ulici. Nákladní doprava jezdí přes Plav, Římov a silnici první třídy číslo 3.

„V souvislosti s uzavírkou bude dále omezen provoz v ulicích Na Děkanských polích - Mezi Tratěmi - Jaroslava Hůlky, kde bude jednosměrný provoz ze směru z Nového Roudného na Lidickou,“ upřesnila mluvčí budějckého magistrátu Jitka Welzlová.

Vjezd do Plavské bude umožněn pouze vozidlům hasičů a záchranné služby. „Průchodnost obyvatel bude zajištěna po celou dobu stavby,“ dodal vedoucí investičního odboru Zdeněk Šeda.

Současně s touto uzavírkou je doprava omezena také na dalších místech v Českých Budějovicích - například na Pražské a Husově třídě, v Nerudově, Mánesově či Novohradské ulici. Během července začne rekonstrukce Dobrovodské, o které vás bude Budějcká Drbna ještě informovat.

Štítky uzavírka, Plavská, Nové Roudné, Na Děkanských polích, rekonstrukce, České Budějovice, Jaroslav Hůlka, Plav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

To co se letos děje v Budějcích (a nejbližším okolí), je snad noční můrou všech motoristů. Není nad to udělat uzavírky a objížďky všude, kde to jde. Možná by bylo snazší napsat, kde uzavírky nejsou, než kde jsou (a budou).

Pondělí, 23. června 2014, 23:07Odpovědět

Uzavírka Plavské ulice potrvá až do prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.