Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ulice Oskara Nedbala se rekonstruuje. Ale jen dočasně

Současné teplé podzimní počasí Budějcím přeje. Toho se snaží využít i místní silničáři, kteří se na začátku října pustili do opravy obrusné vrstvy asfaltového povrchu velmi poškozené vozovky v ulici Oskara Nedbala.

Už desátý den se na nejvytíženější spojnici se sídlištěm Máj pohybují těžké stroje, které modernizují část úseku od vjezdu do Základní školy Oskara Nedbala po křižovatku s ulicí Milady Horákové. Tato část byla svým stavem takřka v dezolátním stavu, a tak řidiči nový potah jistě uvítají.

Do redakční schránky Budějcké Drbny k tomuto tématu také dorazil před pár týdny e-mail s velmi zajímavým obsahem. Čtenář, který vystupuje pod jménem Jenda Etys, napsal, že na místním ‚tankodromu‘ jsou v havarijním stavu i vodní přípojky. V radniční kase však na investici do celkové rekonstrukce nejsou peníze, proto se má ulice Oskara Nedbala rozkopat znovu příští rok. Těsně před volbami podle něj měli tímto krokem lidé z radnice získat další kredit.

Náměstek primátora jihočeské metropole Kamil Calta ale veškeré spekulace uvádí na pravou míru. „V současné době jsme se rozhodli občanům ulehčit jízdu po nejhorší části ulice, která byla ve špatném stavu, a proto dochází k jejímu frézování. Nicméně pokračuje plánování celkové rekonstrukce ulice Oskara Nedbala, mělo by dojít ke všem možným úpravám, například i k tvorbě nových parkovacích míst. Všechno se aktuálně připravuje, projektuje, protože k té opravě prostě musí dojít. Je otázkou, jaké zde bude po volbách vedení města, ale určitě se na rekonstrukci budou hledat finance v městské pokladně.“

Rozsáhlá proměna celé ulice tak je v plánu, zatím však nelze říci, kdy k ní dojde, protože veškerý proces příprav zabere dlouhé časové období. Ať už páteční a sobotní komunální volby promění budějcké zastupitelstvo jakkoliv, dá se očekávat, že zasazení se o sehnání peněžních prostředků na proměnu ulice Oskara Nedbala bude jednou z priorit nového vedení radnice.

Časový harmonogram rekonstrukce

  • 1. 10. - 10. 10. 2014: Úplná uzavírka v úseku ZŠ O. Nedbala - M. Horákové
  • 11. 10. 2014 - 24. 10. 2014: Úplná uzavírka v úseku V. Talicha - M. Horákové (úsek ZŠ - V. Talicha průjezdný po odfrézované vozovce)
  • 25. 10. 2014 - 26. 10. 2014: Úplná uzavírka v úseku ZŠ O. Nedbala - M. Horákové
  • 27. 10. 2014 - 31. 10. 2014: Úplná uzavírka v úseku V. Talicha - M. Horákové (úsek ZŠ - V. Talicha průjezdný po podkladních vrstvách)
  • 1. 11. 2014 - 2. 11. 2014: Úplná uzavírka v úseku ZŠ O. Nedbala - M. Horákové
  • 3. 11. 2014 - 4. 11. 2014: Úplná uzavírka v úseku ZŠ - M. Horákové

Štítky Oskara Nedbala, rekonstrukce, nový asfaltový povrch, České Budějovice, Oskar Nedbal, Milada Horáková, radnice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Oskara Nedbala se rekonstruuje. Ale jen dočasně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.