Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stánky nebudou tísněny auty, parkování na náměstí se změní

Od čtvrtka si musí řidiči zvyknout na novou organizaci parkování na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. Kvůli adventním trhům nebude možné až do pondělí 23. prosince zaparkovat na jeho vnitřním obvodu. Kolmé stání bude nahrazeno šikmým placeným parkováním na vnějšku náměstí.

V srdci města řidiči dočasně přijdou celkem o deset parkovacích míst, což podle náměstkyně primátora Ivany Popelové není nic dramatického. Letos se bude jednat o zkušební provoz.

„Cílem tohoto opatření je kromě zajištění bezpečnosti lidí i eliminace parkování trhovců přímo na náměstí. Pro potřebu gastroprovozoven bude vyčleněno devět míst, zbytek neoznačených aut  po ranním zásobování odjede na parkoviště k Dynamu,“ vysvětlila Popelová.

Problém by mohl nastat při zavážce zboží do obchodů a restaurací v podloubí, podle vyhlášky je však možné  zásobování takzvaně z druhé řady. „Prostor vymezený na komunikaci bude dostatečně velký,“ připomíná náměstkyně.

ČTĚTE TAKÉ: Budějovický advent nabídne program pro děti i seniory

Štítky parkování, náměstí Přemysla Otakara II., Budějovický advent, změna parkování, šikmé stání, Přemysl Otakar II., advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánky nebudou tísněny auty, parkování na náměstí se změní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.