Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řídit v alkoholovém opojení se mu nevyplatilo

Opilého řidiče v neděli kolem třetí hodiny ranní zastavili hlídkující českobudějovičtí policisté. Jízdu hříšníka ukončili na území krajského města v ulici Oskara Nedbala.

„Jak to tak bývá, po kontrole dokladů následuje i dechová zkouška. Její výsledek byl pro policisty přinejmenším velmi překvapivý. Osmadvacetiletý řidič mazdy ze Strakonicka měl v dechu 1,3 promile alkoholu. Policisté proto muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Regina Tupá.

Za jízdu pod vlivem alkoholu si riskující řidič v rámci zkráceného přípravného řízení již vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle Reginy Tupé trestní zákoník hovoří jasně.

„Kdo vykoná ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti,“ připomněla Tupá znění zákona.

Štítky Oskar Nedbal, Mazda, Policie České republiky, okres Strakonice, Trestní zákoník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídit v alkoholovém opojení se mu nevyplatilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.