Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči aut už jezdí přes Modrý most bez obav

Budějčáci se radují! Tedy alespoň ti, kteří usedají v jihočeské metropoli za volant. Od pondělka s datem 11. června je totiž po několikaměsíční pauze opět otevřený Modrý most. A já jsem se byla hned dopoledne podívat přímo na místě.

„Mně to maximálně vyhovuje. Také se hrozně divím tomu, že lidé v Havlindě se proti mostu tak staví. Vždyť dostali zaplaceno za nová okna, aby jim nešel hluk do bytů. Co mají dělat všichni ostatní, když jejich ulice, ve kterých bydlí, jsou přetížené?“ ptá se senior Jan Crkva, který jezdí se svou manželkou z Ledenic na Polikliniku Jih.

„Jsem tedy hrozně rád, že se most uvolnil. Ale ještě bych ho uvolnil víc! Vždyť ráno jezdí lidé na šestou do práce, ale most musí objíždět. Podle mého je to zkrátka ještě nedotažené do konce,“ myslí si Crkva.

Je jasné, že řada lidí z Havlíčkovy kolonie bude proti zprůjezdnění mostu, ale řidiči jsou zatím nadšeni. Hodně lidí za volantem ani ještě pořádně nevědělo, že je most znovu otevřený. Takže někteří před mostem dokonce zastavovali, ale když viděli, že tudy jezdí další auta, projeli to také.

Jen ještě připomenu, že na most se smí vjet jen v době od 6 do 22 hodin. Od desáté hodiny večerní je most pro auta zase tabu. A nesmí sem vozidla těžší než 2,5 tuny. Radnice nyní chystá roční zkušební provoz s řadou měření hluku. Pak se uvidí, co bude s mostem dál.

Štítky Modrý most, Ledenice, Havlíčkova Kolonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči aut už jezdí přes Modrý most bez obav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.