Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Řidič, který havaroval, nadýchal přes tři promile

Smutnou skutečnost, že alkohol za volantem může být velice nebezpečnou zbraní, zjišťují budějčtí dopravní policisté nejen při pravidelných silničních kontrolách, ale bohužel i během dopravních nehod.

„Devatenáctiletý řidič z Českobudějovicka dnes krátce po páté hodině ranní jel s vozidlem značky Mitsubishi od Roudného na Staré Hodějovice a vlivem silné opilosti v místech mírné pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde následně vlevo mimo komunikaci čelně narazil do vzrostlého stromu. Z místa dopravní nehody byl řidič následně převezen s blíže nespecifickým těžkým zraněním do českobudějovické nemocnice k dalšímu ošetření. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 3,2 promile alkoholu v dechu!“ řekla policejní mluvčí Regina Tupá.

Podle mluvčí padne za jízdu pod vlivem alkoholu zřejmě v následujících dnech obvinění, a to pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Vzhledem k tomu, že pod vlivem alkoholu způsobil nezodpovědný řidič dopravní nehodu, může být v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti,“ dodala Tupá.

Štítky alkohol, dopravní nehoda, Mitsubishi Motors, Nemocnice České Budějovice, okres České Budějovice, Staré Hodějovice, Roudný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič, který havaroval, nadýchal přes tři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.