Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přímý spoj MHD z Máje až na sever Vltavy? Nevyplatil by se

Cesta za prací z Máje na sídliště Vltava může být leckdy složitější, než se může na první pohled zdát. Pokud jedete až na zastávku Vltava, musíte počítat s přestupem. Ospalé ráno se tak mění v boj o každou minutu, jak upozornila čtenářka Vanda Matoušková.

„Například o víkendu ráno nejede téměř dvě hodiny spoj číslo 15. Máte-li se dostat ke Globusu cirka na osmou hodinu, je to hrůza. Jedete-li linkou 5 na Vltavu střed (odjezd ze zastávky J. Bendy v cca 7:23), devítka jede až za 17 minut. Jedu-li z Máje dříve linkou číslo 8, je na přestup na devítku na Vltavě střed necelá minuta. Stačí minimální zpoždění, nebo namrzlý nadchod, a není v lidských silách toto spojení stihnout,“ uvedla.

Radek Filip z Dopravního podniku města České Budějovice zmínil, že přímé spojení nelze zajistit mezi všemi částmi města. V místech, kde je nižší poptávka, je tedy nutný přestup, což je i tento případ.

„Spojení mezi sídlišti Vltava a Máj je zajištěno ze zastávky Vltava - střed linkami 5, 8 a 18, z nichž linka 5 je páteřní s krátkými intervaly. Z centra Vltavy tak na Máj nabízíme celodenně komfortní přímé spojení. Ze zastávky Vltava, která se nachází na severním okraji sídliště, je možné spojení s přestupem - buďto mezi linkami 9 a 5 nebo mezi linkami 15 a 3,“ řekl Radek Filip.

Spoje MHD obsluhují všechny části města. „Někde se však samozřejmě liší docházkové vzdálenosti na nejbližší zastávku,“ dodal.

Dopravní podnik reaguje i na vývoj zastavěnosti a vznik nových rezidenčních oblastí. „Zhruba před rokem byla zavedena nová linka například do lokality Švábův Hrádek, která se v poslední době rychle rozvíjí a vznikla zde zejména potřeba na dopravu dětí do škol,“ zmínil mluvčí Dopravního podniku.

Štítky MHD, sídliště, Máj, Vltava, Dopravní podnik města České Budějovice, květen, přestup, Globus, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Pavlis

co jse tyce spojeni mhd tak neni vubec zabezpecena cela vetev od vystaviste ku globusu tak ani z maje do globusu a panovi filipovi bych to doporucil vyskouset.potrebuji prijit do prace tak na 5h coz je nemozny anebo vecir ve 21h40m to taky nejde.jezdim teda celorocne na kole i kdyz prsi nebo je napadanej snih.

Úterý, 27. ledna 2015, 15:27Odpovědět

Přímý spoj MHD z Máje až na sever Vltavy? Nevyplatil by se  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.