Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při čelní srážce dvou aut na jihu Čech se zranilo deset lidí

Deset lidí se zranilo v sobotu ráno při čelní srážce dvou osobních automobilů mezi Březnicí a Týnem nad Vltavou na Českobudějovicku. Pět zranění cestujících je vážných, pět lehkých, řekla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Mezi zraněnými jsou i děti. Všichni v autech byli připoutaní, zafungovaly i airbagy. Zranění lidé by neměli být podle prvních zpráv v přímém ohrožení života, řekla policejní mluvčí. Jednu zraněnou ženu s úrazem páteře nicméně přepravil na kliniku vrtulník. Jedno z havarovaných aut vezlo lidi z Plzeňska, zřejmě na rodinný výlet, druhé auto je místní.

Zraněné posádky z volkswagenu i octavie převezly sanitky do nemocnice, řekla mluvčí. Policie silnici uzavřela a odklání dopravu přes okolní obce.

Podle Uhlířové se auta srazila na nepříliš frekventované okresní silnici. Octavia najednou bez zjevných příčin vybočila ze svého směru a narazila do protijedoucího volkswagenu," shrnula první poznatky vyšetřovatelů policejní mluvčí.

V prvním voze cestovali žena, muž a tři děti ve věku 2, 10 a 16 let. Žena utrpěla těžké zranění a s podezřením na úraz páteře vrtulníkem na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Desetiletý chlapec byl s podezřením na úraz hrudníku a břicha také transportován vrtulníkem do Českých Budějovic,“ řekla Mediafaxu mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Muže a další dvě děti převezly sanitky s lehkými až středně těžkými zraněními, řeznými ranami a zlomeninami a pohmožděninami rukou a nohou do českobudějovické nemocnice.

V druhém voze cestovalo pět mladých žen, všechny utrpěly středně těžká zranění. Lékaři mají podle Kafkové podezření na zhmoždění hrudníku, břicha, pánve. Dvě ženy jsme převezli do táborské nemocnice a tři do Českých Budějovic, upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR
Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky úraz, Česko, okres České Budějovice, Březnice, Týn nad Vltavou, Volkswagen, Škoda Octavia, Mediafax, Nemocnice České Budějovice, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při čelní srážce dvou aut na jihu Čech se zranilo deset lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.