Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Povinný nástup předními dveřmi do nočních linek MHD končí

Od 1. července bude do MHD možný nástup všemi dveřmi. Dopravce tak chce cestujícím usnadnit a urychlit jejich odbavení. Změna vychází z nových Smluvních přepravních podmínek na linkách městské hromadné dopravy provozovaných Dopravním podnikem města České Budějovice.

Hlavní změnou je zrušení povinnosti nástupu výhradně předními dveřmi mezi 20. hodinou večerní a čtvrtou hodinou ranní a nutnosti předložit v této době jízdní doklad ke kontrole řidiči.

„Mnohdy se stávalo, že nástup předními dveřmi večer zdržoval odbavení cestujících a například návštěvníci města neznalí místních poměrů o této povinnosti někdy nevěděli. Zbytečně tak vznikaly komplikace, které nejsou v zájmu dopravce ani veřejnosti,“ vysvětluje důvody změny místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Neznamená to však, že na linkách MHD dojde k oslabení kontroly jízdních dokladů. Ve večerních hodinách naopak bude posílena přepravní kontrola revizory a cestující se jí nevyhnou ani v nočních linkách.

„Vzhledem k počtu cestujících bez platného jízdního dokladu je to bohužel nutné,“ řekl mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip s tím, že povinnost nástupu předními dveřmi zůstává v platnosti pouze v případě, že si chce cestující zakoupit jízdenku přímo u řidiče, a to kdykoliv během celého dne.

Další drobnější změnou smluvních přepravních podmínek je například upřesnění podmínek přepravy cestujících s kompenzačními pomůckami srovnatelnými s invalidními vozíky či asistenčních a vodících psů. „Nově je také zakázáno bez souhlasu dopravce provozovat ve vozidlech MHD reklamní, podnikatelskou nebo jinou výdělečnou činnost, což někdy obtěžovalo cestující,“ dodal Filip.

Foto: www.dpmcb.cz

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, MHD, změna smluvních přepravných podmínek, městská hromadná doprava, dopravní společnost, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povinný nástup předními dveřmi do nočních linek MHD končí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.