Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poslušní řidiči si vykoledovali nealko pivo

Velikonoce, svátky jara, jsou každoročně spojeny s různými tradicemi, ale také s alkoholem. Nezodpovědní řidiči pak mnohdy usedají za volat posíleni několika vykoledovanými panáčky a často nedomyslí následky.

Policisté na Českobudějovicku měli na Velký pátek a Velikonoční pondělí speciální akci s názvem Řídím, piju nealko. Ta měla svědomité řidiče motivovat k dalšímu zodpovědnému chování a ty méně svědomité pak nabudit k polepšení.

Uvažte: jedete autem a před vámi policista s plácačkou, to žádného řidiče dvakrát nepotěší. Jihočeští policisté ale tentokrát řidičům radost dělali. Pokud měli v pořádku doklady, nedopustili se žádného přestupku a nebyl u nich prokázán alkohol v krvi, dostali od zástupkyně Českého cechu - svazu pivovarnictví nealkoholické pivo.

Malá, ale milá pozornost řidiče velice těšila a z kontroly odjížděli s úsměvem na rtech. „Akce se konala ve spolupráci s cechem pivovarníků, abychom před Velikonocemi upozornili řidiče na nebezpečí alkoholu. S tím jsou Velikonoce obecně spojené a mnoho řidičů po koledování nasedne do auta a přesouvá se z místa na místo. V posledních letech došlo k poklesu nehodovosti i tragických následků,“ říká tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Milan Bajcura.

Policisté za pátek zkontrolovali několik desítek aut, nikdo naštěstí alkohol nenadýchal. Co se týká přestupků, udělili policisté jen tři blokové pokuty.

Od soboty do Velikonočního pondělí se na jihočeských stalo celkem 26 dopravních nehod. Zemřel jeden člověk a patnáct lidí bylo lehce zraněno. Vzniklou škodu vyčíslili policisté na více než 1,8 milionu korun.

K vysokému počtu nehod přispělo i nepříznivé počasí. Na silnicích mnohdy zůstala ujetá vrstva sněhu a řidiči i přesto jezdili velmi rychle.

Od začátku roku do 29. března bylo v Jihočeském kraji zjištěno celkem 263 případům konzumace alkoholu u řidičů, pětapadesát požilo psychotropní látky. O život přišlo na jihočeských silnicích od začátku roku šest osob.

Štítky Řídím, piju nealko pivo, policejní bezpečnostní akce, Borek, České Budějovice, Jihočeský kraj, alkohol, Velikonoce, Velikonoční pondělí, pivo, Velký pátek, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslušní řidiči si vykoledovali nealko pivo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.