Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po Modrém mostě se bude jezdit nejdřív v červenci

Řízení o dodatečném povolení stavby, které by umožnilo znovuotevření Modrého mostu do zkušebního provozu, se opět komplikuje.

„Úsilí města otevřít most stále trvá. Odbor dopravy a silničního hospodářství rozhodnutí o povolení vydal 31. ledna 2012 a Modrý most se mohl pro dopravu otevřít již koncem března. Občanské sdružení Modrý most, zastoupené panem Janem Veselým, se proti verdiktu ale opět odvolalo,“ popisuje aktuální stav náměstkyně primátora Ivana Popelová s tím, že nyní odbor dopravy seznámí účastníky řízení s podaným odvoláním, přibližně v polovině dubna bude předána dokumentace odvolacímu správnímu orgánu a Krajský úřad Jihočeského kraje v dané věci rozhodne.

„Pokud bude rozhodnutí kladné, mohl by být zkušební provoz spuštěn během července roku 2012,“ říká k chystaným krokům náměstkyně a připomíná, že na základě stavebního povolení ze dne 17. června 2008, zrušeného Nejvyšším správním soudem, odbor dopravy písemným opatřením ze dne 8. března 2011 oznámil zahájení řízení o odstranění stavby.

Usnesením ze dne 17. června 2011 pak byla městu určena lhůta k předložení dokladů ve stejném rozsahu jako k žádosti o stavební povolení, což bylo splněno a odbor přerušil řízení o odstranění stavby a zahájil řízení o jejím dodatečném povolení.

„Jednoznačně platí, že zprůjezdnění mostu velmi pomohlo dopravnímu zatížení nejen v této lokalitě. Kvůli odvolání se celá záležitost posune o několik měsíců, což vnímáme jako špatnou zprávu,“ poznamenala náměstkyně Ivana Popelová.

Napsala Jitka Welzlová, tisková mluvčí magistrátu

Štítky Modrý most, Jan Veselý, Nejvyšší správní soud České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Škoda.....smečka omezenců kolem Veselého bude život budějčákům ztrpčovat o něco déle....

Pátek, 2. března 2012, 18:18Odpovědět

Hawky

Co vím, tak lidi se opravdu těšili, že to bude od března.

Pátek, 2. března 2012, 14:27Odpovědět

Po Modrém mostě se bude jezdit nejdřív v červenci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.