Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po městě se bude prohánět pět nových autobusů MHD

Do budějckých ulic vyjelo pět nových nízkopodlažních autobusů městské hromadné dopravy, od kterých si Dopravní podnik města České Budějovice slibuje zlepšení komfortu cestování po jihočeské metropoli. Všechny vozy stály 20 milionů korun.

Nové autobusy Iveco Irisbus Citelis 12 budou obsluhovat pravidelné linky dopravního podniku. „Jedná se o moderní nízkopodlažní vozy o délce dvanáct metrů s kapacitou až 100 cestujících, z toho 29 sedících,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Radek Filip. Součástí vybavení je i výklopná plošina pro invalidní vozíky.

Autobusy díky jejich celkové nízkopodlažnosti jistě ocení také rodiče s kočárky, kterým se bude lépe nastupovat a vystupovat. Samozřejmostí je elektronický palubní systém, který mimo jiné poskytuje cestujícím informace o trase a zastávkách.

„Při nákupu těchto nových autobusů se nám navíc zásluhou výhodně vyjednaných podmínek povedlo výrazně ušetřit. Zaplatili jsme za jeden autobus zhruba o milion korun méně, než je jeho obvyklá cena. Celkem jsme tedy ušetřili asi pět milionů,“ upřesnil ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Jaroslav Ďuriš.

„Je to v souladu s naší koncepcí trvalého zlepšování městské dopravy. Navíc nám to umožní, aby více spojů bylo zajištěno nízkopodlažními vozy,“ dodal místopředseda představenstva společnosti Slavoj Dolejš.

Všechny nové autobusy byly dodány v červeném barevném provedení.

Štítky autobusy, Iveco Irisbus Citelis 12, MHD, Dopravní podnik města České Budějovice, dopravní společnost, České Budějovice, Iveco, Jaroslav Ďuriš, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po městě se bude prohánět pět nových autobusů MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.