Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oslavy výročí města se neobejdou bez dopravních uzavírek. Pozornost by měli zvýšit fanoušci Motoru

Oficiální zahájení velkolepých oslav 750. výročí od založení Budějc se kvapem blíží. Celá sláva vypukne v úterý 10. března. Už od soboty 7. března je ale nutné počítat s omezeními, bez kterých se akce neobejde. Před radnicí a rohem náměstí u radnice se objeví zábory, začne se stavět pódium a kvůli zvýšenému pohybu techniky bude omezena plynulosti dopravy.

O den později dojde na náměstí ke zrušení parkovacích stání od obchodního domu Dvořák až do rohu náměstí od Karla IV. Ještě větší omezení parkování nastane 9. března, kdy se uskuteční zábor tří celých stran parkovacích stání, to znamená celý prostor na stranách, kde sídlí radnice, Galerie Dvořák a hotel Zvon. Zábor bude umístěn také kolem Samsonovy kašny.

Na pondělí jsou mimo to naplánovány technické zkoušky. Zhruba od 17 do 22 hodin je tedy možné, že bude v oblasti zvýšený hluk.

ČTĚTE TAKÉ: Město začalo vznikat před tři čtvrtě tisíciletím. Start zajistí velkolepá show

V den D, tedy v úterý 10. března, bude celé náměstí autům uzavřeno z ulic U Černé Věže, Karla IV., Biskupská a Piaristická. Zásobování bude vjezd povolen do 13 hodin.

Uzavřeny budou také ulice Radniční a Česká až po ulici Piaristická, kde bude vyhrazené stání pro účinkující a pořadatele.

Kromě toho se v úterý chystají opatření také na Sokolském ostrově. Od sedmi hodin bude po celý den omezena průchodnost cesty pro pěší u tenisového kurtu. Během show (zhruba od 19 do 20 hodin) se úplně uzavře průchod lávkou přes Slepé rameno. Tyto informace by měli vzít v potaz i fanoušci Motoru, kteří se vydají na zápas s SK Horácká Slavia Třebíč, jenž v úterý vypukne v 17:30.

Organizátoři také upozorňují, že v době od 19 do 20 hodin bude na náměstí a v ulicích Biskupská po Širokou, dále Radniční, Piaristická, U Černé věže po Hroznovou a Kanovnická zhasnuto veřejné osvětlení, a to z důvodu, aby vynikly světelné efekty.

Úterní zahájení oslav bude vskutku velkolepé. Návštěvníci si zazpívají s Lucií Bílou, užijí si multimediální show a společně pomocí mobilních telefonů vytvoří živé srdce města.

Kompletní úterní program je následující:

  • 10:00 - slavnostní zápis do Kroniky města
  • 14:00 - představení pamětní mince
  • 14:00 - okostýmovaná propagace v centru
  • 17:00 - vernisáž výstavy Pohřební insignie
  • 17:00 - koncert HE Band
  • 18:00 - koncert Lucie Bílé
  • 19:15 - multimediální show

A pokud v úterý nebudete mít čas, nesmutněte, oslavy se potáhnou celý rok. Kromě páteřních akcí se můžete těšit i na různé výstavy, jarmark nebo koncerty.

Štítky oslavy města, České Budějovice, 750.výročí, uzavírky, doprava, náměstí, slavnost, radnice, koncert, Karel IV. Lucemburský, Lucie Bílá, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavy výročí města se neobejdou bez dopravních uzavírek. Pozornost by měli zvýšit fanoušci Motoru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.