Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obrňte se trpělivostí, o víkendu přibude další omezení

Zúžení vozovky si o nadcházejícím víkendu vyžádají první přípravné práce před zahájením opravy železničního mostu u Budvaru na Pražské třídě. Budějckou Drbnu o tom informovala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

„V souvislosti s tím dojde na silnici pod mostem ke snížení jízdních pruhů ze dvou na jeden pro každý směr. Stavební firma nakonec nepřistoupí k úplnému omezení dopravy, jak původně zvažovala,“ uvedla Welzlová.

Vlastní práce na další části modernizace koridoru budou zahájeny 1. března opravou vnějších mostních opěr. V této fázi však omezení pocítí pouze chodci, kteří budou procházet stavbou.

„Silničního provozu pod železničním mostem u Budvaru se modernizace koridoru dotkne až 9. dubna, omezena bude ale pouze průjezdnost automobilů nad šest tun,“ dodala mluvčí.

K uzavření viaduktu na Rudolfovské by podle posledních informací mělo dojít 2. dubna, kdy by měla být otevřena zanádražní komunikace v úseku Rudolfovská – Pekárenská, jejímž investorem je Jihočeský kraj.

Od středy je navíc částečně uzavřena Nádražní ulice mezi Pekárenskou a Pražskou. Provoz tady bude až do 29. února sveden pouze do jednoho jízdního pruhu. „Stejná situace se bude opakovat od 1. března do 3. června. Důvodem je zajištění bezpečného výjezdu ze stavby Modernizace trati České Budějovice – Nemanice I,“ řekla Jitka Welzlová.

Štítky Budějovický Budvar, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Týýý jo to je super mapka :-D

Pátek, 24. února 2012, 11:23Odpovědět

Libor Matoušek

Skvělá mapka :-D :-D :-D

Čtvrtek, 23. února 2012, 16:35Odpovědět

Obrňte se trpělivostí, o víkendu přibude další omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.