Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové semafory řídí od úterý Dlouhou louku

Nejen budějčtí řidiči dostali k Vánocům od radnice dárek. Mohli si ho obrazně rozbalit ale až dnes. Tím dárkem jsou nové semafory u výjezdu od sportovní haly na Dlouhé louce, které právě v úterý začaly fungovat.

Novou křižovatku postavili odborníci hlavně proto, že v areálu bývalé sodovkárny vyrostou nové byty. Budoucí obyvatelé tak budou domů přijíždět právě z Dlouhé louky. Kromě nových semaforů změnilo vzhled i parkoviště před sportovní halou. Vyrostl zde i kruhový objezd, který navádí řidiče na samotná parkovací místa, nově jsou uspořádány i jednotlivé jízdní pruhy.

Byla jsem se podívat přímo na místě, když nová křižovatka fungovala sotva pár hodin. Pár řidičů osobních aut už vyzkoušelo, jaké to je, když mohou zatočit od sportovní haly přímo směrem na Český Krumlov. To byl právě také jeden z důvodů, proč zástupci města obhajují stavbu nových semaforů. „Bude se dát pohodlně odbočit na výpadovku na Kaplici či Český Krumlov, což doposud možné nebylo,“ zní z radnice.

Jenže mezi Budějčáky má novinka více odpůrců než příznivců. Nejčastěji řidiči lomí rukama nad dalšími světly, která jsou podle nich zbytečná.

„Pořád sice říkají, že studie ukazují to a to, ale v praxi vás každý semafor prostě zabrzdí. Jen se podívejte na Sconto, tam se to štosuje hrozně, jak tam postavili další semafory. Navíc nechápu, když ještě neexistuje obchvat města anebo dálnice, že povolí semafor na nejfrekventovanější silnici ve městě. Ve špičce to tam bude příšerný,“ zlobil se přímo na místě řidič Petr Honzík, který parkoval svůj vůz před sportovní halou. A s podobným názorem není v Českých Budějovicích rozhodně sám.

Jako správná drbna vás prosím, napište mi, jak se vám zamlouvá nová křižovatka se semafory? Líbí se vám nebo ne?

Štítky louka, sportovní hala, Vánoce, Český Krumlov, Sconto, radnice, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

No dnes jsem si vsiml ze je tam pro prijizdejci od krumlova znacka dej prednost v jizde ale jak kdyz budou stat v kolone?

Středa, 28. prosince 2011, 12:57Odpovědět

Hawky

A už se ví, jak se dostanu ke Sportovce z pruhu od Mánesovky? To přeskočim auta jedoucí a stojící v pruhu od Krumlova?

Úterý, 27. prosince 2011, 17:55Odpovědět

Pavel Kacerovský

No jo, Krumlov... v celém městě pouhé dvě světelné křižovatky, obě kvůli chodcům. Umíme tady jezdit i bez semaforů. :-D

Úterý, 27. prosince 2011, 17:37Odpovědět

Bezedný Frank

No neříkám že je to dobře, ale odbočit ke sportovce je docela riskantní. Teď už to nebude žádný problém. Ještě že máme semafory. To třeba v Krumlově neví jak takovej semafor vypadá :-) Tam jsou zase všichni jak na kolotoči, samej kruháč. :-)

Úterý, 27. prosince 2011, 17:23Odpovědět

Nové semafory řídí od úterý Dlouhou louku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.