Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

„Nechci být řezníkem,“ říká nový šéf dopravního podniku

Budějcký dopravní podnik má nového šéfa. Z hokejové terminologie by se dalo použít, že k mužstvu přichází nový trenér, který má za úkol vybičovat svůj tým k lepším výkonům. Z celkem šestnácti uchazečů vyhrál výběrové řízení Jaroslav Ďuriš.

Vystudoval pražskou ČVUT a v dopravě se pohybuje celý svůj profesní život. Největší zkušenosti má z dopravního podniku hlavního města, kde mimo jiné šéfoval metru. Nyní přichází do jihočeské metropole. Zatím se ve své nové funkci seznamuje a pročítá si všemožné analýzy.

„Jsem rozhodně hodně rád za šanci, kterou jsem v Budějovicích dostal. Zatím, co jsem viděl, tak převažují pozitiva. Strategie, po které bych chtěl směřovat, vznikne zhruba v řádu týdnů či měsíců. Už teď ale mohu říci, že rozhodně nechci fungovat jako řezník společnosti,“ říká nový ředitel budějcké městské hromadné dopravy Jaroslav Ďuriš. „Naopak, společnost chci dál rozvíjet. Také velice oceňuji komunikaci, a to všemi směry. Tím mám na mysli komunikaci s dodavateli, zákazníky, klienty, nadřízenými či našimi zaměstnanci. Budu se také řídit slušností a selským rozumem,“ prozradil nový šéf.

I když bydlí v Budějcích zatím jen krátce a sám, rodina zůstala v Praze, stihl už projet některé místní linky. „Všechny jsem samozřejmě nezvládl. Ale ještě dřív, než mne řidiči poznají, jsem si koupil celodenní lístek a jezdil jsem městem cik cak. A můj názor na zdejší městskou hromadnou dopravu určitě není špatný,“ usmál se ředitel, který se narodil přesně na Štědrý den v roce 1959, je ženatý a má dvě děti.

Jedním z opravdových oříšků bude pro nového ředitele snižování nákladů. Dopravní podnik jednak uvažuje o zlepšení nákupu nafty. Týdně totiž spálí motory v Budějcích 60 tisíc litrů nafty. „Určitý nápad už v hlavě mám, jak snížit náklady za naftu. Ale v této chvíli bych si ho raději ještě nechal pro sebe,“ upozornil Ďuriš. Dalším nápadem, jak ušetřit, je, že by se oba areály dopravního podniku, sloučily.

Štítky dopravní společnost, Jaroslav Ďuriš, České Budějovice, motorová nafta, České vysoké učení technické v Praze, Štědrý den, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Nechci být řezníkem,“ říká nový šéf dopravního podniku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.