Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Švábův Hrádek bude jezdit nová linka MHD

Od pondělí 3. února doplní budějcký systém MHD nová linka s číslem 45, která bude jezdit mezi ulicí Na Sádkách a sídlištěm Máj. Rezidenční čtvrť mezi Stromovkou, Švábovým Hrádkem a univerzitním kampusem městskou hromadnou dopravou dosud obsluhována nebyla.

Dopravní podnik se společně s městem snaží vyhovět požadavkům místních obyvatel. Hlavním účelem nové linky je zejména bezpečná přeprava dětí z rezidenční oblasti do škol na sídlištích Čtyři Dvory a Šumava.

V ulici Na Sádkách byla pro linku 45 zřízena nová zastávka. Přestože územní plán města v této oblasti se zastávkami MHD počítá, možnosti jejich umístění bez větších stavebních úprav jsou v této lokalitě velice omezené.

Schválení zastávky Na Sádkách má proto dočasnou platnost a do budoucna je nutné najít trvalé řešení například v podobě zastávek umístěných v zálivech. Snahou Dopravního podniku však bylo zajistit provoz co nejdříve.

„Pod Švábovým Hrádkem se v posledních letech intenzivně rozrůstá obytná zástavba a požadavek tamních obyvatel na zavedení veřejné dopravy je logický. Přestože zde není ideální infrastruktura pro provoz autobusů, podařilo se najít řešení, jak lokalitu obsloužit. Po vyhodnocení zkušebního provozu uvidíme, jaký je zde potenciál a jestli dojde k rozšíření počtu spojů a zastávek,“ uvedl místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Linka 45 bude zpočátku v provozu pouze v pracovních dnech mimo školní prázdniny v rozsahu osm spojů denně. Jízdní řád byl projednán se zástupci místních obyvatel a poznatky z provozu ukážou, zda bude potřeba počty spojů či jejich trasy rozšířit.

Tisková zpráva

Štítky MHD, linka 45, Švábův Hrádek, Stromovka, Jihočeská univerzita, Na Sádkách, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Šumava, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Švábův Hrádek bude jezdit nová linka MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.