Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Lidické praskl vodovod, magistrát prý o poruše nevěděl

Dopravní omezení na Lidické třídě způsobené havárií hlavního vodovodního řadu bude trvat minimálně do středy. Litinové potrubí o průměru 125 milimetrů prasklo minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek a stovky Budějčáků žijících v okolí se musely několik hodin obejít bez vody.

„Na prasklém potrubí pracovali zaměstnanci společnosti ČEVAK od pátečního rána a již odpoledne byla závada odstraněna,“ potvrdila Budějcké Drbně mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová.

Čtenářku Budějcké Drbny však více než krátkodobě nefungující dodávka vody znepokojuje chování některých řidičů v krátkém úseku dopravního omezení u Polikliniky Jih. Místem je možné v těchto dnech projíždět pouze třicetikilometrovou rychlostí.

„Řidiči na to nejsou zvyklí a jezdí tu jako blázni, v zatáčce přejíždějí přes plnou čáru a ohrožují ostatní,“ napsala nám v neděli odpoledne Zdeňka Marholtová.

Podle Jitky Kramářové bylo ještě v pátek místo poruchy v pásu pro autobusy zabetonováno. „Dnes pracovníci betonovali druhou díru, kterou voda společně s utržením části asfaltu způsobila. Beton musí opět minimálně dva dny zasychat,“ dodala dnes mluvčí ČEVAKu.

Informace o dopravním omezení však překvapila vedoucího odboru dopravy budějckého magistrátu Jaroslava Mráze. „ČEVAK nás zatím o žádnou uzavírku nežádal ani nám nic neoznamoval, a tak nemáme žádné informace, do kdy se tam bude pracovat,“ řekl v pondělí ráno Budějcké Drbně.

Vodohospodářská společnost však tvrdí, že porucha byla městu standardně nahlášena hned po jejím zjištění. „Povinností správce inženýrských sítí je kromě odstranění havárie zajistit bezpečnost silničního provozu a ohlásit havárii silničnímu správnímu orgánu, který následně stanoví podmínky pro opravu poškozené pozemní komunikace. Dále je při opravě povinen osadit dopravní značení podle Technické podmínky TP 66,“ konkretizoval Jaroslav Mráz zákonem stanovené povinnosti.

Na základě dotazu Budějcké Drbny tak na místo vyrazili zástupci města zjistit, co se na Lidické vlastně děje. „Je tam nový koberec, což může souviset i se zárukou. ČEVAK bude muset doložit, že obnovil konstrukční vrstvy komunikace v původním složení,“ dodal vedoucí odboru dopravy.

Štítky Lidická třída, České Budějovice, havárie vodovodního řadu, ČEVAK, magistrát města, havárie, Drbna.cz, Jaroslav Mráz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lidické praskl vodovod, magistrát prý o poruše nevěděl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.