Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj přispěje myslivcům na pachové ohradníky částkou 347 tisíc korun

Částkou 347 tisíc korun přispěje letos Jihočeský kraj všem sedmi okresním mysliveckým spolkům v regionu na pořízení pachových ohradníků. Stane se tak v rámci společného projektu s Nadací pojišťovny Generali, která se na něm podílí tradiční částkou 150 tisíc.

Umístění pachových ohradníků podél silnic má pomoci omezit počet střetů aut se zvěří a zároveň snížit počet zraněných motoristů, škod na autech i uhynulých zvířat. „Samozřejmě vítáme a zároveň plně podporujeme každou aktivitu, která vede ke zvýšení bezpečnosti provozu na komunikacích,“ uvádí hejtman Jiří Zimola. 

Pachové ohradníky se umísťují na stromy, patníky nebo kůly. Na ně se nastříká speciální pěna, která má trvanlivost tři až pět let a je zcela ekologická. Pěna se alespoň dvakrát ročně plní účinnou látkou. Tato látka pak na zvěř působí jako červená na semaforu pro člověka. Inzeruje zvěři blízké nebezpečí a zvyšuje její pozornost. Instalace pachového ohradníku není pro zvěř neprostupná, například jako pletivo, ale přesto s až 80% účinností zabraňuje zvěři vstoupit na vozovku.

Napsal Radek Šíma
Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, pachové ohradníky, stromy, zvěř, les, myslivci, Generali Česká pojišťovna, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj přispěje myslivcům na pachové ohradníky částkou 347 tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.