Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kontroly pod viaduktem jsou intenzivní, řidiči stále neukáznění

Nová dopravní opatření otravují snad každého v Českých Budějovicích. A tak není nic nového, když řidiči ´sem tam´ porušují předpisy a zákazy.

Jeden z čtenářů Budějcké Drbny se onehdy vyskytoval u viaduktu na Rudolfovské, který je od 2. dubna do 14. října letošního roku uzavřen pro všechna vozidla  kromě městské hromadné dopravy, hasičů, zdravotnické záchranné služby a policie.

„Městská police zase jednou kontrolovala viadukt na Rudolfovské. Za pár minut, co jsem tam stál a fotil okolí, strážnici nachytali opět několik hříšníků. Auta, která přijížděla po Rudolfovské do města, se ale ve většině případů rychle otáčela ještě před tím, než dorazila ke křižovatce Rudolfovské a Dobrovodské. Za přibližně deset minut pozorování to byly hned tři vozy,“ říká Vašek Sponar.

Podle mluvčího městské policie ale není čtenářovo ´zase jednou´ na místě. „Tento úsek naše hlídky prověřují pravidelně, a to v průběhu jak denní, tak i noční směny. Samozřejmě nelze mluvit o tom, že bychom zde stáli celý den, neboť na to jednoduše nemáme kapacity. Je zapotřebí plnit i další úkoly nejenom v dopravě, ale i z oblasti veřejného pořádku a zajistit tak bezpečí a klid v celém městě,“ říká Budějcké Drbně Václav Sup.

„Z dosavadních zkušeností mohu říci, že i přes to, že tady kontroly městské i státní policie probíhají častěji než jinde a řidiči o nich samozřejmě vědí, tak se najde stále i dost těch, kteří si v tomto místě snaží krátit cestu i přes hrozbu blokové pokuty, která se můžou pohybovat až do výše dvou tisíc korun. S trochou nadsázky tak mohu říci, že v tomto úseku jdou hlídky téměř najisto, neboť se najde snad pokaždé někdo, kdo si tudy bude chtít svoji cestu zkrátit, a to i přes instalované zákazy a hrozbu pokuty,“ dodává mluvčí Sup.

Štítky viadukt, Rudolfovská, městská policie, hlídky, kontroly, zákaz vjezdu, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly pod viaduktem jsou intenzivní, řidiči stále neukáznění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.