Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kontrola v městské hromadné dopravě chodí i v noci

Černí pasažéři v budějcké MHD nemohou spoléhat na to, že v nočních spojích nepotkají revizory. Při poslední kontrole však cestující bez jízdního dokladu dostali zajímavou nabídku. Jakou? To Budějcké Drbně prozradil mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

V noci z 12. na 13. prosince proběhla společná akce přepravní kontroly Dopravního podniku města České Budějovice a budějcké Městské policie.

„Akce se zúčastnilo pět revizorů a dva strážníci. Bylo zkontrolováno 138 cestujících v šesti vozech na nočních linkách,“ řekl Radek Filip s tím, že zjištěno bylo celkem deset cestujících bez platného jízdního dokladu, což znamená 7,3 procenta z celkového počtu.

Dva černí pasažéři zaplatili přirážku k jízdnému na místě, osm jich využilo zajímavou nabídku Dopravního podniku.

„V rámci kampaně na podporu prodeje časových předplatních jízdenek jim bylo nabídnuto, že pokud si zakoupí v předprodejní kanceláři dopravního podniku čtvrtletní předplatní jízdenku nebo jinou s ještě delší platností a do patnácti dnů ji předloží v doplatkové kanceláři spolu se záznamem z přepravní kontroly, bude upuštěno od obvyklých sankcí,“ dodal mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice.

Podle něj tito lidé musí uhradit pouze 30 korun jako při zapomenutí platného jízdního dokladu namísto obvyklé přirážky ve výši 600 Kč. Běžná sankce za jízdu bez platného jízdního dokladu činí 1000 Kč. Tato omezená nabídka platí jen pro případy zjištěné 13. října letošního roku mezi půlnocí a osmou hodinou ranní.

„Touto akcí se snažíme černé pasažéry přesvědčit, že i jim se vyplatí pořízení předplatní jízdenky a jízda takzvaně na černo nemá smysl,“ přidal svůj názor k mimořádné akci ředitel českobudějovického Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

Ročně revizoři v jihočeské metropoli zachytí devět až deset tisíc černých pasažérů, podle odhadů jich však je celkem přibližně 200 tisíc, což představuje ztrátu na tržbách dva až tři miliony korun.

Foto: www.dpmcb.cz

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, kontroly, revizor, noční kontrola, černí pasažéři, dopravní společnost, České Budějovice, Drbna.cz, Jaroslav Ďuriš, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Žebráci....

Úterý, 18. prosince 2012, 14:15Odpovědět

Kontrola v městské hromadné dopravě chodí i v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.