Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kdy doprava zkolabuje? Uzavřena bude Žižkova i Čechova

Budějčáky čeká od příštího týdne další dopravní omezení, které se protáhnou až do listopadu letošního roku. Řidiči by si tedy měli obalit nervy. Kromě Čechovy ulice bude uzavřena i Žižkova třída ze Senovážného náměstí.

Z důvodu rekonstrukce bude od 25. června uzavřena Čechova ulice od mostu přes Mlýnskou stoku po křižovatku s Mánesovou ulicí. Od 2. července se stavební technika navíc objeví i v další části Čechovy ulice, konkrétně v úseku od křižovatky s ulicí Mánesova po budovu bývalých Pozemních staveb a poté až k Žižkově třídě, dále také v Žižkově třídě v úseku od křižovatky s ulicí Čechova po Senovážné náměstí.

„Drobné stavební práce se budou realizovat také na Senovážném náměstí před budovou Domu služeb z důvodu přesunutí zastávky MHD od PVT,“ přibližuje náměstek primátora Kamil Calta s tím, že kompletní obnova obou ulic zahrnuje vybudování nové vozovky, chodníků, kanalizace, vodovodního řadu, veřejného osvětlení i přeložky parovodu.

Obnova Čechovy ulice vyjde na 28,8 milionu korun, oprava Žižkovy třídy pak na 21,4 milionu. Stavební úpravy obou ulic jsou spolufinancovány z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Rekonstrukce Čechovy ulice bude realizována v období  červen až prosinec 2012 a ulice bude vždy po etapách oboustranně uzavřena pro vjezd motorových vozidel.

„Svoz komunálního odpadu bude zajišťovat zhotovitel stavby EUROVIA CS ve spolupráci s firmou .A.S.A., svozové  dny se nemění,“ řekla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová a dodala, že průchodnost obyvatel bude zajištěna po celou dobu stavby. V případě potřeby bude umožněn zásah složek integrovaného záchranného systému.

Přehled uzavírek

  • Čechova ulice – 1. etapa (od mostu přes Mlýnskou stoku po křižovatku s Mánesovou) od 25. června.
    Objízdná trasa bude vyznačena ulicemi Mánesova, Dukelská a Havlíčkova.
  • Čechova ulice – 2. etapa (od křižovatky s Mánesovou po Žižkovu) od 2. července.
    Informace k objízdné trase město zveřejní po vydání povolení uzavírky, nejspíš ve středu 20. června
  • Žižkova třída – od 2. července do listopadu 2012 bude ulice oboustranně uzavřena.
    Trasy linek MHD budou po dobu výstavby odkloněny na Rudolfovskou třídu, respektive Mánesovu ulici. Změní se také uspořádání zastávek MHD v přednádražním prostoru.

Dopravní opatření v MHD po dobu uzavírky a veškeré další informace najdete zde.

Štítky městská hromadná doprava, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdy doprava zkolabuje? Uzavřena bude Žižkova i Čechova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.