Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jižní Čechy trápí celé pondělí silný vítr

Plné ruce práce mají jihočeští hasiči se silným větrem, který už od dnešní noci sužuje Jihočeský kraj. Vše odstartoval pád stromu u Loučovic na Českokrumlovsku. Jejich odklízení bylo nejčastější prací hasičů v noci a během pondělí.

Do rána spadly stromy ve Frymburku, v Horní Plané nebo i v Lenoře na Prachaticku. Celkově vyjeli hasiči k téměř dvaceti událostem. Ani jednou však nedošlo k poškození majetku nebo k újmě na zdraví.

Dopoledne sice byla situace klidnější, po obědě se však vítr znovu probudil. Stromy se objevily na budějckých silnicích v Ševětíně, ve Zlivi a u Hluboké nad Vltavou. Na Táborsku popadaly u obcí Hrnčíře, Stádlec a Strkov, na Jindřichohradecku zase v Mláce nebo v Slavonicích.

Ve Strkově navíc dobrovolní hasiči museli řešit situaci s posunutým altánem. Dle výstrahy Českého hydrometeorologického úřadu by měl silný vítr nadále trápit jih Čech.

Foto: Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje

Štítky vítr, stromy, hasiči, silnice, odklízení, Jihočeský kraj, vichřice, okres Český Krumlov, Loučovice, Hasičský záchranný sbor, okres Prachatice, Horní Planá, Frymburk, Lenora, Ševětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy trápí celé pondělí silný vítr  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.