Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jízdní řády osmnáctky zmátly cestující, ale jsou v pořádku

Na nedávné změny v budějcké městské hromadné dopravě si řada cestujících pořád ještě zvyká. Největší změnou bylo rozdělení bývalé autobusové linky číslo jedna hned na tři spoje. Nově tak trolejbusem jezdí jednička z Máje na nádraží, autobusová linka 21 jezdí ze zastávky Výstaviště do Haklových Dvorů a osmnáctka pak z nádraží na Rudolfov.

Budějcké Drbně napsala čtenářka Irena Votrubová, která si všimla v jízdních řádech osmnáctky nesrovnalostí. „S hrůzou jsem si prohlédla na internetu vyvěšený jízdní řád nové linky číslo osmnáct. Ptám se, proč je odlišný jízdní řád pro pondělí, úterý a středu, čtvrtek i pátek? Soboty a neděle chápu, ale proč se dělí týden? Vždyť děti chodí do školy pět dní a většinou na osmou. Chtěla jsem se tedy zeptat, co k tomu dopravní podnik vedlo,“ podivuje se Votrubová.

Drbnička se tedy obrátila na Radka Filipa z dopravního podniku a zeptala se ho, jak to tedy s osmnáctkou je. „Nevím, kde je takový jízdní řád zveřejněn. Linka osmnáct má tři typy jízdních řádů. Tedy pracovní den, prázdniny a víkendy či svátky. Žádný oficiální podklad nemůže obsahovat jiné rozdělení jízdních řádů. Doporučujeme cestujícím používat vyhledávač nebo zastávkové jízdní řády na našich internetových stránkách,“ řekl vedoucí oddělení strategie a řízení dopravy.

„Možná by to mohlo být vyhledávačem IDOS. Data jsou ale v naprostém pořádku. Pokud si uživatel na tomto vyhledávači, který mimochodem neprovozujeme my, zadá zobrazení zastávkových jízdních řádů pro celý týden, zobrazuje se vždy konkrétní týden dle zadaného data. V týdnu před Velikonocemi byly čtvrtek a pátek prázdniny, proto se u těchto dvou dnů zobrazují prázdninové časy odjezdů,“dodal Filip.

Podle Filipa by stačilo, když budou cestující pozorní a budou se řídit tím, co do vyhledávače zadávají.

Štítky jízdní řád, Rudolfov, vyhledávač, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdní řády osmnáctky zmátly cestující, ale jsou v pořádku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.