Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jiří Čejka horkým kandidátem na šéfa Dopravního podniku

Sedmičlenná komise složená ze zástupců všech zastupitelských klubů, bývalého ředitele Jaroslava Ďuriše a docenta Jiřího Čarského z Fakulty dopravní ČVUT v Praze navrhla Radě města tři kandidáty vhodné na řízení Dopravního podniku města České Budějovice.

Ve výběrovém řízení na nového ředitele budějckého Dopravního podniku si komise pozvala na ústní pohovor celkem pět uchazečů, pořadí ale určila jenom u prvních třech. „Další dva pánové nebyli nejvhodnějšími kandidáty na řízení Dopravního podniku,“ vysvětlil náměstek primátora Miroslav Joch.

Po dlouhé diskuzi byl Radě města na pozici ředitele Dopravního podniku doporučen referent krajské organizace pro dopravu JIKORD Jiří Čejka, člen České strany sociálně demokratické. Podle jeho stranického kolegy Jocha ale kandidáti nevychází z politického zadání, což dokazuje personální složení komise. Každý z nich navíc měl své klady i zápory.

Na druhém místě skončil Oldřich Pavlovský z Brna a třetí příčku obsadil zastupující ředitel Dopravního podniku Slavoj Dolejš (TOP 09). Zda bude představenstvo ctít doporučení komise a rady, není stoprocentně jisté.

Nástupce bývalého ředitele Dopravního podniku města České Budějovice Jaroslava Ďuriše, který od října vede stejnou organizaci v Praze, jmenuje představenstvo na svém jednání 17. února a členy představenstva valná hromada, v níž jsou městští radní. Koalice přitom není názorově jednotná.

Čtyřicetiletý Jiří Čejka je absolventem doktorandského studia Technika a management v dopravě a telekomunikacích na Dopravní fakultě Univerzity Pardubice. Pracoval jako pedagog, poté rok v Dopravním podniku České Budějovice a nyní třetím rokem v JIKORD.

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, nový ředitel, výběrové řízení, Jiří Čejka, dopravní společnost, České Budějovice, Jaroslav Ďuriš, Praha, Fakulta dopravní ČVUT, Miroslav Joch, Oldřich Pavlovský, Dopravní podnik města Brna, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Čejka horkým kandidátem na šéfa Dopravního podniku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.