Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravu na jihu Čech ztěžuje ledovka i břečka

Dnes ráno je místy na jihočeských silnicích ledovka, jinde ujetá vrstva sněhu nebo břečka. Dohlednost je snížená vlivem sněžení, deště a mlhy.

Zejména v jihočeské části Šumavy jsou silnice podle dispečinku zimní služby cestářů sjízdné s maximální opatrností a zimní výbavou. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření většinou holé a mokré.

Nesjízdná je kolem půl osmé silnice z Vimperka směrem na hraniční přechod Strážný, v kopci tam stojí 25 kamionů. Ledovka je také na Prachaticku, u obce Čkyně havarovala čtyři auta. Před ledovkou varují dopravní servery také ve Strakonicích.

Meteorologové hlásí ráno v Jihočeském kraji teplotu mírně nad bodem mrazu, minus dva a půl stupně Celsia zaznamenaly přístroje na šumavském Churáňově. Zatímco v severní části kraje prší nebo padá déšť se sněhem, na jihu sněží.

Přes den bude podle předpovědi meteorologů převážně zataženo, mlhavo, místy déšť se sněhem nebo déšť, nad 800 metrů nad mořem sněžení. Během dne zejména na Šumavě místy přechodné protrhávání oblačnosti.

Nejvyšší denní teploty nula až plus tři stupně Celsia, na horách kolem minus jednoho.

Zdroj: ČTK
Foto: Jirka Beny

Štítky sjízdnost, doprava, sněhové zpravodajství, silnice, Jihočeský kraj, ledovka, Česko, Šumava, okres Prachatice, Vimperk, Čkyně, Strážný, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na jihu Čech ztěžuje ledovka i břečka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.