Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dopravní podnik stále bez šéfa, kandidáti dostali málo hlasů

Dnešní zasedání představenstva Dopravního podniku města České Budějovice o novém řediteli této společnosti nerozhodlo. Ani jeden z trojice kandidátů, kteří prošli výběrovým řízením a byli navrženi sedmičlennou komisí, nedostal potřebný většinový počet hlasů.

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Čejka horkým kandidátem na šéfa Dopravního podniku

Vzhledem k tomu, že jedním z uchazečů je současný místopředseda představenstva Slavoj Dolejš, zbyli z pěti členů představenstva pouze čtyři, kteří mohli o jmenování nového šéfa rozhodnout.

Nejvážnějším kandidátem na post ředitele byl referent krajské organizace pro dopravu JIKORD Jiří Čejka, jehož komise doporučila na prvním místě.

Žádný z kandidátů však nezískal potřebný většinový počet hlasů nutný pro jmenování. Řízením Dopravního podniku je tak i nadále pověřen Slavoj Dolejš.

„O případném novém výběrovém řízení představenstvo nerozhodlo,“ uvedl tiskový mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

„Je to na vlastníkovi, jakou bude mít další představu. Bude záležet na výsledku našich jednání. Valnou hromadou je de facto každé jednání městské rady, protože jediným vlastníkem společnosti je město,“ dodal předseda představenstva a bývalý ředitel budějckého Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš, který nově šéfuje stejné společnosti v Praze.

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, nový ředitel, výběrové řízení, dopravní společnost, České Budějovice, Jiří Čejka, Jaroslav Ďuriš, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik stále bez šéfa, kandidáti dostali málo hlasů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.