Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do ulic vyjelo pět nových trolejbusů, město nákupem ušetřilo

Nové soupravy pořídil Dopravní podnik města České Budějovice v rámci projektu Nákup 14 trolejbusů, který je spolufinancován z fondů Evropské unie v rámci ROP Jihozápad. Prvních devět vozů bylo dodáno v loňském roce, zbývající část dodávky převzal dopravce na začátku července.

Jedná se o největší investici do vozového parku v posledních letech, celková cena všech trolejbusů činí 227,2 milionu korun, výše dotace z ROP NUTS II Jihozápad představuje třetinu částky, přesněji 70,3 milionu korun.

„Neustálá obnova vozového parku je nezbytná, avšak investičně velmi náročná. Proto jsem rád, že se nám daří hledat způsoby, jak držet krok s dobou a nabídnout našim cestujícím nové nízkopodlažní a ekologické trolejbusy,“ komentuje nákup nových vozů ředitel českobudějovického Dopravního podniku Jaroslav Ďuriš.

Nákupy nových vozidel tímto pro Dopravní podnik nekončí. Ještě do konce letošního roku bude na základě úspěšně ukončeného výběrového řízení dodáno pět autobusů v hodnotě necelých 20 milionů.

Díky vhodně nastaveným zadávacím podmínkám se podařilo dosáhnout ceny přibližně o pět milionů korun nižší oproti původním  předpokladům. Každý z pěti autobusů tak bude o milion levnější, než byla dosud obvyklá cena.

Tisková informace
Foto: www.dpmcb.cz

Štítky Dopravní podnik, České Budějovice, město, nákup, trolejbus, dopravní společnost, Evropská unie, Jaroslav Ďuriš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Stejně nejezdím MHD tak často, abych si všiml, že jsou nějaké nové troleje.

Středa, 1. srpna 2012, 11:38Odpovědět

Do ulic vyjelo pět nových trolejbusů, město nákupem ušetřilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.