Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Díky nové fázi semaforů je výjezd z centra rychlejší

V těchto dnech bylo upraveno řízení světelné křižovatky na Senovážném náměstí. Došlo k tomu v rámci změn, při nichž je na vybrané českobudějovické křižovatky v centru města instalována jednotka preference vozidel MHD.

Na výjezdu z ulice Karla IV. jsou nově osazeny směrové signály a změnilo se i pořadí fází řízení křižovatky, což má podle náměstka primátora Kamila Calty kladný vliv především na to, že při výjezdu vlevo není souběžně zelená na přechodu pro chodce přes ulici Na Sadech, a tak nedochází k zastavení odbočujících aut u přechodu.

„Vlevo odbočující vozidla z ulice Karla IV. nejsou současně blokována výjezdem ze Žižkovy ulice. Jedná se tedy o samostatnou fázi, která umožní rychlejší výjezd z centra. Zelená na přechodu pro chodce na severním rameni je nově realizována souběžně s pravým odbočením ze Žižkovy ulice,“ upozorňuje řidiče náměstek Calta.

Tyto změny směřují k navýšení kapacity křižovatky. „Lidé často jezdí popaměti, takže by si měli tuto novinku osvojit a při jízdě si připomínat, že už tady nemají zelenou souběžně chodci a vozidla odbočující vlevo z centra,“ dodává.

Napsala Jitka Welzlová
Tisková zpráva

Štítky Senovážné náměstí, semafory, nová fáze, rychlejší výjezd z centra, Karel IV. Lucemburský, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky nové fázi semaforů je výjezd z centra rychlejší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.