Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Autobus s českými lyžaři narazil do stáda krav

V sobotu večer krátce po 21. hodině došlo na mezinárodní silnici E55 před osadou Krasejovka k dopravní nehodě autobusu, který se střetl se stádem krav. Vinou střetu se zranili čtyři cestující, devět krav uhynulo.

„Jednalo se o český autobus vracející se z lyžařského zájezdu. V autobuse, který byl v lůžkové úpravě, cestovalo včetně dvou řidičů 52 osob,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Autobus při jízdě narazil do stáda krav, které přecházely přes silnici. Nárazem osm krav zemřelo, devátou musel později usmrtit veterinář.

„U autobusu byla zcela zničena jeho přední část, kde seděl druhý řidič. Toho zasahující hasiči vyprostili pomocí speciálního hydraulického zařízení,“ dodala Matějů. „Řidič autobusu utrpěl těžké zranění, po vyproštění a stabilizaci stavu jsme ho s poraněním  dolních končetin transportovali na Traumacentrum Nemocnice České Budějovice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Sanitky ZZS odvezly ještě další tři osoby, jejichž zranění byla již lehčího charakteru.

„Na místo byl povolán autobus HZS Jihočeského kraje a všichni cestující byli převezeni na stanici v Českých Budějovicích, kde jim bylo poskytnuto zázemí a občerstvení do doby, než se pro ně dostaví náhradní autobus,“ řekla mluvčí Vendula Matějů

Po celou dobu byla na místě nehody i následně na hasičské stanici přítomna psycholožka HZS Jihočeského kraje, jež řidiči a cestujícím poskytla posttraumatickou péči. Na stanici v Českých Budějovicích se dostavili i pracovníci organizací Adra a Český červený kříž.

Silnice byla po havárii uzavřena, o těla krav se musel postarat jejich majitel.

Štítky kráva, Krasejovka, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, Drbna.cz, České Budějovice, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus s českými lyžaři narazil do stáda krav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.