Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Průjezd celou ulicí U Černé věže bude znovu povolen

Přestože mělo opatření trvat až do konce roku 2015, po výsledcích šetření o průjezdu vozidel z ulice Na Sadech směrem na Mánesovu přes ulici U Černé věže bylo rozhodnuto, že dočasné dopravní značení, které zakázalo průjezd v úseku Kněžská a náměstí Přemysla Otakara II., bude odstraněno.

Průjezd na Mánesovu využívalo před uzavírkou 710 vozidel, po omezení jejich počet rapidně klesl. Denně šlo o 105 vozidel. Měsíčně se tak podařilo z centra dostat přibližně 18 tisíc aut.

„Praxe ukázala, že toto opatření rozhodně mělo smysl, o čemž svědčí i očekávané výsledky. Na druhé straně přineslo větší hlukové zatížení některých ulic. Protože hluk od projíždějících vozidel komplikuje bydlení obyvatel zejména v Hroznové a Kněžské ulici, vydal jsem pokyn k odstranění dopravního značení zamezující průjezd ulicí U Černé věže, který bude realizován během týdne,“ konstatoval náměstek primátora František Konečný.

Foto Matěj Večeřa

Štítky Černá věž, Přemysl Otakar II., Na Sadech, Kněžská, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Pulec

No to je překvápko, že se po zákazu vjezdu doprava rozprostřela do okolních ulic, kde zvyšuje míru hluku. Ať si příště pan Konečný vezme jako experta, nějakého prváka z dopravní průmyslovky, i ten by mu jistě ozřejmil, jak to dopadne. Nemluvě o tom, kolik celý experiment stál v podobě téměř nepřetržité přítomnosti dvojice městských policistů. Přál bych si, abychom napříště zůstali podobných experimentů "nepolitiků" z hnutí ANO ušetřeni. Bohužel, obávám se, že bude ještě hůř.

Čtvrtek, 29. října 2015, 10:26Odpovědět

Hawky

Jsem jedním z těch, co na Mánesovku jezdí přes Hroznovku okolo radnice najust debilnímu rozhodnutí pomazaných hlav. Nemyslím, že by někdo dostal rozum, spíš se ozvali obyvatelé ulic, kterým radní nahnali auta pod okna.

Středa, 28. října 2015, 22:52Odpovědět

Průjezd celou ulicí U Černé věže bude znovu povolen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.