Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor na úpravu zanádražní křižovatky Rudolfovská - Vodní

V pátek měli řidiči na zanádražní křižovatce ulic Rudolfovská – Vodní velké problémy s projetím do centra Budějc. Proč? Došlo totiž k úpravě světelné signalizace a jízdních pruhů.

Mezi zastávkami MHD Madeta a Dobrovodská byla upravena křižovatka spojující vjezd do centra Budějc, Rudolfov nebo zanádražku. „Je tam nové vyznačení jízdního pruhu pro autobusy a cyklisty, což si vyžádalo úpravu světelné křižovatky Rudolfovská – Vodní,“ uvedla mluvčí Českých Budějovic Jitka Welzlová. Pro výjezd autobusů z tohoto pruhu jsou určena tzv. tramvajová návěstidla, kterými se musí řídit i cyklisté.

Je nutné, aby se podle svého cyklistického světla skutečně kolaři řídili, protože výjezd z jízdního pruhu není možný na plnou zelenou na velkém návěstidle. A to z důvodu možné kolize s vozidly odbočujícími vpravo. „Zároveň žádáme řidiče ostatních vozidel, aby do vyhrazeného pruhu nevjížděli, neboť tím spouští detekci pro bus i cyklo a následným výběrem volna pro tento vyhrazený jízdní pruh blokují směr přímo a vpravo,“ dodává Welzlová.

Detekci vozidel a cyklistů zajišťuje videokamera. Vlastní bus pruh byl na tomto místě vyprojektován a vyznačen už při rekonstrukci křižovatky v roce 2011, ale po dobu dostavby zanádražní komunikace byl dočasně nahrazen pruhem vpravo. Nyní tedy dochází k jeho obnově a k doplnění o cyklisty.

Provoz bude sledován a po měsíci vyhodnocen. Případné úpravy budou následně provedeny na základě zkušeností a připomínek veřejnosti.

Štítky Zanádražní komunikace, České Budějovice, cyklista, Madeta, Rudolfov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eliška Štěpánová

Dnes ráno (8. 09) jsem jela od Střední zemědělské školy ke křižovatce s Vodní 22 minut. Je to asi 800m. Vyhrazeným pruhem pro autobusy mezitím neprojel jediný autobus ani cyklista! Zato doprava kolabovala. Zajímalo by mě jaký průzkum a vyhodnocování proběhlo před úpravou.

Pondělí, 26. října 2015, 08:40Odpovědět

Pozor na úpravu zanádražní křižovatky Rudolfovská - Vodní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.