Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Změna hlavní ulice na křižovatce Nerudovy a ulice Františka Hrubína se bude přehodnocovat

Mnozí řidiči projíždějící Nerudovkou se jistě diví, proč náhle hlavní ulice zahýbá doprava do ulice Františka Hrubína. Někteří si toho ani nevšimnou a při průjezdu křižovatkou nezpomalí. Vozidla se zde často musí na poslední chvíli vyhýbat střetu, čehož si Budějčáci všimli a upozornili na to radnici, ta se tímto námětem bude zabývat.

„Pokud vím, tak hlavní silnice je takto zavedená od doby, kdy se z Nerudovy nedalo odbočit na Pražskou, když se pak tento výjezd otevřel, značka už tu zůstala. Logické to ale podle mě není,“ říká jeden z chodců, který si nepřeje být jmenován. Na křižovatce vznikají opravdu velice nepřehledné situace, za pár minut, kdy Budějcká Drbna křižovatku sledovala, dávalo hned dvakrát přednost auto jedoucí po hlavní silnici, autu, které pokračovalo dále po Nerudově.

Město ale pro současný stav má vysvětlení. „Přednost se tam ponechala proto, aby se omezila rychlost projíždějících vozidel a také proto, že se tam parkuje v rozhledech v křižovatce. V době, kdy se otevírala Nerudova ulice do Pražské, bylo ponechání stávajícího stavu křižovatky bezpečnější,“ říká vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Mráz.

Brzy by však mohla přijít změna, radnice totiž vyslyšela přání občanů a odbor dopravy a silničního hospodářství se křižovatkou začíná zajímat. Změna by ovšem mohla přinést i jiné nepříjemnosti, zejména pro obyvatele parkující v Nerudově ulici. „Změna přednosti by musela být spojena pravděpodobně s umístěním zákazů stání v místech, kde dnes obyvatelé podélně parkují, což by možná nevyhovovalo obyvatelům Nerudovy ulice,“ uzavírá Ing. Mráz.

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky František Hrubín, Jaroslav Mráz, Jaroslav Pešek, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Řidiči mají v první řadě sledovat značky a ne si vynucovat přednost proto, že je to podle nich "logické". Místo změny předosti, která by taky mohla přinést další nehody, tam radši postavte policajty a vybírejte pokuty za nedání přednosti za stávajícího stavu.

Pátek, 28. srpna 2015, 11:53Odpovědět

Změna hlavní ulice na křižovatce Nerudovy a ulice Františka Hrubína se bude přehodnocovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.