Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pokládka plynovodu a horkovodu zkomplikuje provoz kolem opravované Husovy ulice

V poněkud nevhodný moment začne ve čtvrtek pokládka plynovodu a horkovodu na Jiráskově nábřeží. Souběžně totiž běží rekonstrukce frekventované Husovy ulice, a tak řidičům v krajské metropoli přibydou další vrásky na čele.

Práce budou zahájeny už v sedm hodin ráno a v několika etapách potrvají v okolí až do 23. srpna. Nejprve bude Jiráskovo nábřeží průjezdné v úseku Klavíkova - Husova pouze v jednosměrném provozu. Nepůjde odbočit z Jiráskova nábřeží ve směru na Mariánské náměstí, objízdná trasa z Pražského předměstí povede před Budivojovu, Resslovu a Holečkovu.

Od soboty bude omezena i Budivojova ulice v úseku Resslova - Kubatova, konkrétně v jedné polovině vozovky. Objízdná trasa však není, obousměrný provoz bude zachován na druhé polovině opravované ulice.

Příští úterý také ztratí řidič možnost odbočit z Husovy ulice směrem k letní plovárně. Řešením je trasa přes ulice Resslova, Klavíkova a Jiráskovo nábřeží s následným rovným průjezdem do ulice Sokolský ostrov směrem k plovárně. Všechna tato opatření skončí 24. července.

Tím ale klid nenastává. Hned den nato se kompletně uzavře ulice Budivojova v úseku Jiráskovo nábřeží - Kubatova. Složitý náhradní úsek povede přes Jiráskovo nábřeží směrem na Husovu, odtud přes ulice Resslova, Holečkova, Staroměstská a případně Kubatova. To by mělo platit až do 23. srpna. Budějcím se však uleví už 11. srpna, kdy skončí oprava Husovy ulice.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokládka plynovodu a horkovodu zkomplikuje provoz kolem opravované Husovy ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.