Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Mariánského náměstí na Mánesovu přes náměstí. Od zítra obtížněji

Už od zítra začne platit pro řidiče v Budějcích další dopravní omezení. Odbor dopravy a silničního hospodářství Magistrátu města České Budějovice rozhodl o uzavření ulice U Černé věže v úseku mezi ulicemi Hroznová a Kanovnická pro veškerá motorová vozidla. Zkracování cesty přes náměstí tak bude obtížnější.

Po dobu jednoho měsíce bude dopravní značení doplněno značkou s textem „Pozor – změna. Průjezd na náměstí uzavřen“. Podle technické zprávy zde zkratku na Mánesovu ulici u Billy od 7:30 do 18 hodin využije každou hodin v průměru 49 aut. Uzavření má také omezit dopravu při akcích k výročí 750 let od založení města. Omezení je však na dobu určitou, a to do konce letošního roku.

„Dopravní opatření by mělo zabránit, aby trasa přes náměstí sloužila jen jako zkratka pro řidiče, kteří pouze projíždějí ze směru od Mariánského náměstí do ulice F. A. Gerstnera na křižovatku s ulicí Mánesova,“ říká ke změně v dopravním značení náměstek primátora František Konečný.

Štítky České Budějovice, Černá věž, Lázeňská léčebna Mánes, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

2Hawky: Radní ještě chtějí zpoplatnit parkování v půlce města jako chtěla ta píp Popelová. A pak budou plakat, že centrum a široké okolí je nejen zklidněné, ale úplně mrtvé a firmy se raději stěhují jinam. Ale co chtít od hnutí estébáka Babiše, že ano.

Sobota, 11. července 2015, 12:30Odpovědět

Daniela Kysela

Ať si náměstí zavřou úplně, ale musí tu být alternativa, kudy to objet. Tupí radní .....

Pondělí, 22. června 2015, 18:34Odpovědět

Hawky

Neskutečná debilita....cesty jsou od toho, aby se používaly! Mj. se ještě více přetíží křižovatky Senovážné nám a Lidická. Bravo, hlavně že se nebude jezdit okolo radnice. Do toho preferenční pruhy....nechcete radní řidiče osobních aut jakmile se dotknou středu města rovnou střílet?

Pondělí, 22. června 2015, 09:46Odpovědět

Vladimír Faltus

Skoro nic se nestane, protože objízdná trasa ulicemi Hroznová - Česká - Piaristická není o mnoho delší.

Pondělí, 22. června 2015, 09:24Odpovědět

Z Mariánského náměstí na Mánesovu přes náměstí. Od zítra obtížněji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.