Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zanádražní komunikace mezi ulicemi Generála Píky a Pekárenskou v Budějcích je ze dvou třetin hotová

Dvě třetiny takzvané zanádražní komunikace mezi ulicemi Generála Píky a Pekárenskou v Českých Budějovicích jsou hotové. Dokončení uvedeného úseku, které je plánované na září letošního roku, zkompletuje zanádražku od ulice Generála Píky až po kruhový objezd na Novohradské ulici v budějcké lokalitě Nové Hodějovice. Zprovoznění této komunikace výrazně odlehčí přehuštěné dopravě v centru krajského města. Využívat ji budou hlavně řidiči jedoucí od Lišova na Trhové Sviny a opačně.

„Je skvělé vidět, jakým tempem tu práce pokračují. Osobně se nejvíce ale těším na to, až budeme kompletní úsek zanádražky na podzim otevírat a řidiči si ji budou moci vychutnat v celé její trase. Složitá dopravní situace ve městě tak pro ně bude zase o něco jednodušší,“ uvedl hejtman Jiří Zimola během jednoho z pravidelných kontrolních dnů, který se na stavbě konal v pondělí 25. května 2015. Společně s ním se po staveništi prošli i další představitelé kraje a zástupci zhotovitele, kterým je společnost Dis Brno.

Ze 4,4 chybí dostavět 0,8 kilometru

Úsek zanádražky od ulice Generála Píky, neboli od propojení okruhů směrem na Lišov, po ulici Pekárenská je dlouhý 0,8 kilometru. Podle krajského radního pro dopravu Antonína Kráka vyjde jeho stavba na 196 milionů korun. „Z toho 141 milionů korun s pomocí evropských fondů uhradí kraj a zbytek zaplatí město,“ upřesnil Krák s tím, že v komunikaci je již zabudován funkční vodovod i kanalizace a před kolaudací je rozvod plynu.

Zanádražní komunikace, která se začala stavět v roce 2010, bude od ulice Generála Píky až po kruhový objezd na Novohradské ulici v Nových Hodějovicích měřit celkem 4,4 kilometru. V současné době mohou řidiči využívat úsek zanádražky od ulice Pekárenská po kruhový objezd v Nových Hodějovicích dlouhý 3,6 kilometru.

Finanční investici, kterou pro stavbu celé zanádražní komunikace zajistil s přispěním evropských fondů Jihočeský kraj, činí zhruba 700 milionů korun. Druhým investorem jsou České Budějovice.

Napsal Radek Šíma

Štítky České Budějovice, kruhový objezd, Lišov, Trhové Sviny, Jiří Zimola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zanádražní komunikace mezi ulicemi Generála Píky a Pekárenskou v Budějcích je ze dvou třetin hotová  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.