Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na rozvoj silnic půjde na jihu a západě Čech 150 milionů korun

Zhruba 150 milionů korun z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad bude v příštích měsících investováno do rozvoje komunikací v obcích a městech Plzeňského a Jihočeského kraje. Výběr konkrétních staveb dnes schválil výbor regionální rady.

Zároveň pověřil dočasným vedením úřadu ROP Jihozápad Karla Hrona. „Seznam konkrétních projektů bude zveřejněn na webových stránkách www.rr-jihozapad.cz 5. května,“ říká její místopředseda a náměstek jihočeského hejtmana Jaromír Slíva. Všechny další přijaté projekty s minimální bodovou hranicí budou podle něj vedeny jako náhradní a v případě přesunutí peněz na oblast podpory místních komunikací mají šanci, že peníze získají.

Výbor schválil navýšení prostředků vyčleněných na rozvoj místních komunikací z původních 115 milionů na zhruba 150 milionů korun. Důvodem tohoto kroku byla podle předsedy regionální rady Jihozápad a náměstka plzeňského hejtmana Ivo Grünera potřeba uspokojení většího počtu žadatelů o dotace.

Na svém dnešním jednání také výbor pověřil vedením úřadu ROP Jihozápad Karla Hrona, dosavadního vedoucího územního odboru implementace programu České Budějovice, a to z důvodu plánované mateřské a rodičovské dovolené nynější ředitelky Michaely Šímové. Hron bude úřad řídit od poloviny května do doby jmenování nového ředitele, který vzejde z řádného výběrového řízení.

Zdroj: ČTK

Štítky Česko, Evropská unie, Jihočeský kraj, Karel Hron, Jaromír Slíva, Ivo Grüner, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rozvoj silnic půjde na jihu a západě Čech 150 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.