Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Omezení se mimo jiné týkají Českých Budějovic, Bohunic, Dačic nebo Jankova

V říjnu pokračuje na jihočeských komunikacích hned několik oprav, které odstartovaly v září. Jak dlouho potrvají? Více v článku

BLAŽEJOV

Kvůli probíhající modernizaci silnice III/1343 u obce Blažejov je ve směru od obce Otín úplně uzavřen dotčený úsek. Práce potrvají do 6. října. Silniční provoz včetně autobusů veřejné linkové dopravy je veden obousměrně po silnici II/164 a III/1347 z Otína přes Hospříz do Blažejova. Autobusové zastávky veřejné linkové dopravy nejsou dotčeny.

BOHUNICE

Do 20. prosince probíhá v obci Bohunice rekonstrukce mostu přes Dubský potok, která si vyžádala úplnou uzavírku silnice III. třídy č. 14213.

Vedení trasy objížďky: Objízdná trasa bude vedena přes obce Všechlapy - Předslavice – Marčovice – Kakovice.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Až do 30. listopadu probíhá úplná uzavírka provozu pozemní komunikace v ulici A. Trägera v Českých Budějovicích a také na silnici III/10578 v Hrdějovicích, a to v úseku od ulice Roberta Bosche po ulici U Sokolovny v Hrdějovicích. Důvodem uzavření úseku je realizace akce nazvané „Chodník s místy pro přecházení, komunikace a veřejné osvětlení v ulici A. Trägera a v ulici k firmě Bosch“.

Objízdná trasa: Nemanická – Pražská tř. – Jubilejní v Českých Budějovicích – Nemanická – Školní v Hrdějovicích nebo Pražská tř. v Českých Budějovicích – Luční – Školní v Hrdějovicích 

DAČICE

Z důvodu rekonstrukce mostu ev.č. 40624-1 v Dačicích bude prodloužena úplná uzavírka silnice III/40624. Přechodná úprava provozu na uvedené pozemní komunikaci bude vyznačena dopravními značkami. Dopravní značení bude na silnicích II/151, II/406, II/407, III/40624 a na účelové komunikaci osazeno do 31. října 2019.

JANKOV

Do 15. listopadu probíhá úplná uzavírka pozemní komunikace III/14319a v obci Jankov. Důvodem je výstavba kanalizace. Po celou dobu úplné uzavírky je lokalita, včetně všech dotčených pozemních komunikací objízdných tras, řádně označena dopravním značením.

PRACHATICE

V rámci akce „ZTV Svatopetrská“ je v termínu od 12. října do 15. listopadu plánovaná částečná uzavírka silnice č. II/141 ulice Vodňanská v Prachaticích. V místě bude řádně označena.

Do 4. října se v Prachaticích koná přechodná úprava provozu na silnici č. II/141, silnici č. II/165 a silnici č. II/148. 

VOLFÍŘOV

Přechodná úprava provozu bude probíhat do 23. prosince na silnici III/1519 v obci Volfířov. Důvodem je rekonstrukce mostů ev.č. 1519-1 a 1519-2.

Začátek uzavírky je zhruba 30 metrů od domu čp. 80, konec je 150 metrů směrem k návsi obce Volfířov. 

Dotčené komunikace

- silnice II/408, III/1519, III/4083, III/40620 

- místní komunikace č. 1c v obci Dolní Němčice 

- místní komunikace v obci Volfířov

Přechodná úprava provozu na uvedené pozemní komunikaci bude vyznačena dopravními značkami.

ZÁHOŘÍ

Do úterý 8. října je v obci Záhoří povoleno zvláštní užívání pozemní komunikace s částečnou uzavírkou provozu na pozemní komunikaci v obci – silnice II. třídy č. 138. Důvodem omezení je výstavba kanalizace.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky dopravní info, uzavírky, silnice, České Budějovice, Dačice, Blažejov, Hrdějovice, dopravní značka, rekonstrukce, Volfířov, Robert Bosch GmbH, Prachatice

DOPRAVNÍ INFO: Omezení se mimo jiné týkají Českých Budějovic, Bohunic, Dačic nebo Jankova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.